Lončar za N1: Bez panike, nikome neće biti uskraćen pregled

Vesti 05. nov 201409:45 > 10:45
N1info

Gostujući u Novom danu televizije N1, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da i pored štrajka zdravstveni sistem funkcioniše normalno, da niko neće biti uskraćen za neophodnu intervenciju niti bez pregleda vraćen kući i da nema razloga za širenje panike.

Lončar kaže da je dobio obećanje od premijera da će, čim se situacija u budžetu poboljša, zdravstvo i prosveta biti među prvima kojima će se popraviti materijalni položaj.

On ističe da je upoznat sa zahtevima radnika, da se obavljaju ozbiljni razgovori i da oečkuje da će se naći zadovoljavajuće rešenje. Lončar je najavio da će u ponedeljak više stotina zdravstvenih radnika biti primljeno u stalni radni odnos.

Ministar je istakao da zdravstveni radnici ne mogu biti izuzeti od drugih profesija kada se radi o smanjenju plata. Kako je rekao, razgovarao je sa njima i usaglasili su se da ne može samo zdravstvena struka da bude izuzeta, od svih drugih profesija i da svi moraju da štede.

On se složio da zdravstveni radnici imaju zaista male plate u odnosu na posao koji obavljaju, ali je ukazao da to nije od juče i da se razgovaralo o platnim razredima.