Šešelj: SNS proizvodi samo lažna obećanja

Vesti 17. sep 201514:43 > 14:44
N1 info

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da njegova stranka ima racionalan ekonomski i socijalni program kojim može da promeni vlast u Srbiji, za razliku od Srpske napredne stranke za koju je ocenio da "samo proizvodi lažna obećanja".

„Naprednjački režim u Srbiji stalno obećava neke reforme, obećava da će narod živeti bolje, a ništa nisu uradili da poboljšaju ekonomsku i socijalnu situaciju u zemlji“, naveo je Šešelj na konferenciji za novinare, a saopštila ta stranka.

Lider SRS-a ocenio je da je neophodno da se carinama vrati zaštita domaće proizvodnje, da se po svetskim standardima zaštiti poljoprivreda i proizvodnja hrane i da se uvedu podsticajna sredstva za razvoj drugih vidova domaće proizvodnje.

Prema njegovim rečima, da bi se sprečio najveći problem za Srbiju, a to je iznošenje desetina milijardi evra iz zemlje, neophodno je barem najnerazvijenije delove Srbije pretvoriti u of-šor zone, jer je to „dobar način da se privuče strani kapital“.

„Šta nas briga što je neko negde sticao novac u inostranstvu na različite načine, ako je on spreman da taj novac ovde donese i položi u naše banke, pod uslovom da se zadrži i kontrola tih stranih banaka u Srbiji, da one ne mogu da iznose uloge“, rekao je Šešelj i zaključio da je najvažnije to što bi ulagači mogli da iznose samo čistu zaradu od poreza.