Pacijenti se smrzavaju zbog odugovlačenja tendera

Vesti 05. nov 201412:16 > 12:21
Freeimages / rweller

Oko 500 zaposlenih u bolnici i Domu zdravlja u Prijepolju, kao i više od stotinu pacijenata na bolničkom lečenju, od početka grejne sezone imaju hladne sobe, ordinacije i kancelarije, zbog neočekivanog produžetka roka za okončanje tendera za prikupljanje ponuda za remont kotlarnice.

„Od tehničke službe Zdravstvenog centra Užice, u čijoj je nadležnosti održavanje kotlarnice u Prijepolju, imamo najavu da će sutra stići majstori koji bi trebalo da do početka naredne sedmice osposobe kotlove za normalan rad“, rekao je direktor bolnice Branko Gojaković.

Prema njegovim rečima, trenutno su u funkciji dva od ukupno četiri kotla i oni mogu da postignu temperaturu najviše do 17 stepeni, što je nedovoljno i za minimalno grejanje pacijenata i zaposlenih.

Problem je, kako je rekao Gojaković, nastao zbog „administrativno-birokratskih začkoljica“ u postupku prikupljanja najpovoljnije ponude za remont kotlova. Zbog svega toga gotovo mesec dana su radijatori uglavnom hladni, bez obzira što na zalihama ima dovoljno energenata.