Promena sudije u slučaju Asomakum

Vesti 25. sep 201513:39 > 13:41
Tanjug/Marko Đoković

Predsednik Privrednog suda u Beogradu usvojio je danas predlog punomoćnika Andreja Vučića za izuzeće sudije Privrednog suda Mirjane Jovanović, pa će u tom predmetu biti određen novi sudija.

Portparol suda Gordana Petković kaže da je razlog za izuzeće sudije odugovlačenje postupka a novi sudija biće određen „metodom slučajnog uzorka“, odnosno kompjuterskim programom, nakon čega će postupak biti nastavljen.

Vučićev punomoćnik advokat Zoran Jakoljević je na suđenju u ponedeljak zatražio da se zaključi glavna rasprava u tom sporu, pošto je sudski veštak grafolog potvrdio da je reč o falsifikovanom potpisu, ali pošto je sudija odbila da okonča suđenje, on je stavio zahtev za njeno izuzeće.

Punomoćnik Asomakuma advokat Branislav Čubrilo tražio je dodatni rok od osam danas da se izjasni o grafološkom veštačenju, odnosno da na njega stavi primedbe i sudija mu je to odobrila.

Brat premijera Aleksandra Vučića podneo je tužbu sudu kojom traži utvrđivanje ništavosti akta o osnivanju firme Asomakum, jer je nastao korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.

Inače, 10. aprila u velikoj policijskoj akciji uhapšeno je 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i firma „Asomakum“, registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Andrej Vučić, koji je na početku suđenja saslušan kao svedok u postupku, tada je naveo da su ceo taj slučaj montirale bivše vlasti da bi politički diskreditovale njegovog brata, aktuelnog premijera.