Crowne Plaza: Kamera nije za prisluškivanje, zna se da je tu

Vesti 05. nov 201420:26 > 20:28
N1

Rukovodstvo hotela "Crowne Plaza" saopštilo je da kamera pronađena u sobi u kojoj je premijer Aleksandar Vučić trebalo da ima sastanke služi za proveru zauzetosti banketne sale, i da su takve kamere uobičajene u njihovim hotelima.

„Želimo da razjasnimo da je reč o uobičajenoj proceduri i standardnoj ponudi hotela u lancu Crowne Plaza. To je sistem koji osoblju hotela služi za proveru zauzetosti sale kako ne bi remetili rad u banket salama“, kaže se u saopštenju generalnog menadžera hotela Živorada Vasića.

Kako se dodaje, kamere ne služe za snimanje, već sliku prenose isključivo na ekran ispred banket sale, u realnom vremenu, uz saglasnost korisnika usluge, i nisu opremljene mikrofonom.

Kamere nisu montirane povodom nedavno održanog sastanka Trilateralne komisije, već su instalirane prilikom izgradnje, a svaki klijent hotela unapred je obavešten o toj usluzi i ima mogućnost da kameru isključi, što su i učinili organizatori sastanka „Trilaterale“.

InterContinental Hotel Grupa, u čijem je sastavu „Crowne Plaza“, ima više od 4.600 hotela širom sveta i svi hoteli izgađeni u poslednjih pet godina imaju ovaj tip kamere, dodaje se u saopštenju.

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas u Skupštini Srbije da je Bezbednosno-informativna agencija pronašla kameru i mikrofonu sobi u hotelu „Crowne Plaza” Miroslava Miškovića, a postojanje „prislušnih uređaja“ u hotelu povezao je i sa štrajkom advokata.