Ružić za N1: Neću biti protivkandidat Dačiću

Vesti 06. nov 201409:51 > 09:58
N1 info

Potpredsednik SPS-a Branko Ružić gostujući u emisiji ”Novi dan” na televiziji N1 kaže da on nije protivkandidat Dačiću na predstojećem kongresu koji će se održati 14. decembra.

“Neću biti protivkandidat Dačiću”, rekao je Ružić i dodao da je smatra da lider SPS-a neće imati protivkandidata.

O odnosu SPS-a i SNS-a Ružić kaže da između dve stranke ne postoji razlika u stavovima već u percepciji pojedinih tema.

“Ne pametno da svi razmišljamo na isti način. Odnos između premijera Vučića i Ivice Dačića nije emocionalan, a kakva je percepcija javnosti, to je već subjektivno. Važno je samo da li Vlada ispunjava ciljeve koje je pred sebe postavila”.

O kritičnom stavu prema potpredsedniku Izvršnog odbora SNS Aleksandru Jovičiću, Ružić kaže da ne bi rekao da je prema kome kritičan a da je stvar u tome kako se nešto prikazuje javnosti.

“Ne poznajem Jovičića”, kratko je prokomentarisao Ružić.

Ružić: „SNS sama odlučuje sa kim će da formira vlast“

Na pitanje da li će SNS da zameni SPS sa strankom Borisa Tadića u rekonstruisanoj Vladi, Ružić kaže da Srpska napredna stranka ima apsolutnu većinu I može da odluči sa kim će da formira vlast.

“Mi ne odlučujemo o tome da li Tadić zamena za SPS”

Na pitanje da li je došlo do promene orijentacije stranke budući da su prihvatili predložene mere štednje, Ružić kaže da je smanjenje plata I penzija socijalno odgovorno.

“Prilikom izbora mera koje će preduzeti, Vlada je možda imala nijasne u izboru određenih mera ali je mnogo važno da se naplaćuju porezi I da se tako, slamanjem korupcije, popuni manjak u budžetu”, navodi Ružić.