Pajtić: Transkripti razgovora autentični, ko me prisluškuje?

Vesti 30. sep 201512:19 > 19:26
Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Pokrajinske Vlade i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić potvrdio je da su transkripti razgovora između njega i Lidije Udovički, objavljeni na sajtu Telepromter, autentični.

“Postavljam pitanje državnim organima ko i s kojim pravom prisluškuje predsednika Vlade Vojvodine i lidera največe opozicione stranke”, rekao je Pajtić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Kako je istakao, razgovor je vođen prošle godine ali nije mogao da precizira tačan datum.

On je naveo da ne želi da komentariše navode o korupciji otkrivene u spornom razgovoru ali je rekao da nije izašao u javnost sa tim informacijama jer je bio u pitanju privatni razgovor i nije imao dovoljno dokaza.

Pajtić je najavio da će podneti krivičnu prijavu i da će se obratiti svim nadležnim institucijama, upitao je šta da očekuju „obični građani“ kad država prisluškuje predsednika pokrajinske vlade a za premijera Srbije imao je dva pitanja.

„U normalnoj držžavi ovo bi bila afera Votergejt, ali se to neće desiti u Srbiji. Zato postavljam dva pitanja Aleksandru Vučiću – ko me prisluškuje i po čijem nalogu“, rekao je Pajtić.

Novinari su se interesovali i za mišljenje zbog čega se tek sada pojavio transkript razgovora i cela ta priča, a Pajtić je rekao da ne želi da u to ulazi i da misli da je došlo do „unutrašnjih trvenja određenih službi“.

U transkriptu piše da se Lidija Udovički žali Pajtiću da joj je direktor JP “Elektromreže Srbije”, Nikola Petrović tražio dva miliona evra kako bi se vetro-park priključio na mrežu EMS-a.

Iz pouzdanog izvora

Urednik sajta Teleprompter Danilo Redžepović priznaje da nije proveravao autentičnost dokumenta, ali navodi da ga je dobio od izvora bliskog službama bezbednosti kome veruje.

„Do transkripta sam došao u saradnji s jednim od mojih izvora s kojim već duže vreme sarađujem, i nema nijednog razloga da ne bilo koji način sumnjam u autentičnost tog dokumenta jer sam sa tom osobom po pitanju nekih informacija i dokumenata sarađivao i ranije“, kaže on.