Komunalci u akciji: U novembru uhvaćeno 1.283 švercera

Vesti 06. nov 201412:16 > 12:19
Freeimages.com/Ilustracija

Načelnik Komunalne policije grada Nikola Ristić izjavio je da su komunalni policajci samo za prvih pet dana u novembru izdali 1.283 prekršajna naloga putnicima koji su se u gradskom prevozu vozili bez karte.

Od toga 241 prekršilac je iskoristio mogućnost da plati kaznu u roku od osam dana i umesto 6.000 dinara, da plati polovinu sume.

„Tokom oktobra, Komunalna policija izdala je 7.436 prekršajnih naloga za korišćenje javnog prevoza bez karte i svi oni građani koji nisu iskoristili zakonsku mogućnost da odmah plate polovinu kazne nalaze se u redovnom postupku pred Prekršajnim sudom u Beogradu“, kaže Ristić.

On je pozvao građane da uredno plaćaju karte i na taj način izbegli dodatno kažnjavanje, jer će, kako je naglasio komunalnih policajaca biti sve više u vozilima gradskog prevoza.

 „U toku je i postupak izmene Zakona o Komunalnoj policiji na osnovu koga će Beograd imati skoro 1.600 komunalnih policajaca, umesto sadašnjih 300, i tada ćemo, kao što postoji u Londonu, formirati u okviru Komunalne policije posebno odeljenje koje će se baviti kontrolom u javnom prevozu. Posle izmene ovog Zakona, u gradu će biti formirano nekoliko područnih organizacionih jedinica Komunalne policije, tako da će ona biti prisutnija u svim delovima grada“, rekao je Ristić.