Nikola Petrović: Nikada nisam video Lidiju Udovički

Vesti 02. okt 201521:08 > 21:12
N1

Direktor Elektromreža Srbije Nikola Petrović izjavio je da nikada nije video Lidiju Udovički, od koje je, kako se navodi u transkriptu na portalu "Telepromter", navodno tražio dva miliona dolara "reketa" za sklapanje posla.

On je u izjavi B92 poručio da s njom nikada nije imao ni pisanu komunikaciju, i dodao da bi voleo da vidi da li postoji neko ko može da potvrdi da je on poznaje.

 Prema njegovim rečima, to je prepiska između njegove zamenice i Lidije Udovički, sestre ministarke Kori Udovički.

„Ona u dokumentu koji šalje meni piše ‘prestanite da zabranjujete’. Da li to znači ako vam pošaljem pismo u kome pišem da prestanete da tučete moje dete, da li to znači da to stvarno činite? Nijedan dokaz nema, niti može EMS nešto da zabranjuje ili odobrava“, rekao je Petrović.

On je dodao da EMS nije organ koji zabranjuje već da je EMS samo ukazala na nepravilnosti u zakonu.

„One su otklonjene i sada CWR ima odvojene dozvole za trafostanicu i vetropark“, kaže Petrović.

Sajt Teleprompter je u sredu objavio transkript telefonskog razgovora liders DS Bojana Pajtića sa Lidijom Udovički, sestrom potpredsednice vlade Kori Udovički, na osnovu kojeg Pajtić tvrdi da je prisluškivan.

Na to su reagovali ministar unutrašnjih poslova Stefanović i šef BIA Aleksandar Đorđević, koji su poručili da ni MUP ni BIA nikada nisu prisluškivali razgovore, niti učestvovali u presretanju komunikacije Pajtića ili Lidije Udovički.

Ministar Stefanović je rekao da su i on i Đorđević potpuno spremni da odgovaraju ako se pruži i jedna trunka dokaza.