Istraga o Dragoslavu Kosmajcu, ali za mahinacije s parcelom

Vesti 07. okt 201518:40 > 19:49
Printscreen

Dragoslav Kosmajac kojeg je premijer Srbije označio kao najvećeg narkobosa, optužen je za prevaru oko jedne parcele u beogradskom naselju Mali Mokri Lug. Iako istraga traje već duže od godinu dana, policija i tužilaštvo do sada nisu priložili nijedan dokaz o trgovini narkoticima.

„Što se pravite blesavi kad svi znate ko je najveći narkodiler u Srbiji. Kažu najinteligentniji narkodiler, i sad svi se plaše ime da mu izgovore, nikada se u novinama nije pojavio, nikad niko ne sme da kaže o njemu. Ja kažem udarite na Kosmajca“, kazao je krajem juna 2014. premijer Vučić na konferenciji za novinare.

I odmah se udarilo, najpre po svim naslovnim stranama, a za pet meseci udarila je i policija, pravo u kuću Dragoslava Kosmajca. Bio je i u pritvoru tri meseca. Radna grupa policije prikupila je dokaze, pa je usledila i optužnica.

No, sve se svelo na uknjižbu tačno 763 kvadratna metra. Ti kvadrati, prema računici Tužilaštva, naneli su državi štetu od 95 hiljada evra.

I kako je najveći narkodiler za premijera, posle istrage postao optužen za mahinacije sa katastrom?

„Pa znate kako, kad zaposlite amatere u tim ključnim institucijama koji imaju želju da se svide premijeru, pa da mu daju neke informacije, a kad sve skupe i dođu kod tužioca jedno je rekla je kazala, drugo je šta imate kao dokaz“, objašnjava Božo Prelević, advokat i nekadašnji koministar policije.

Upravo zbog onoga što je premijer Vučić rekao o Kosmajcu, čitavu priču prati i novinar Stevan Dojčinović. On kaže da njega ovakav rezultat istrage nije iznenadio, pošto je sve loše i počelo:

„Za onog ko malo bolje zna kako funkcionišu stvari zna i da vi ne možete da hapsite najvećeg narkodilera kako je nazvan, time što ćete najpre sve najaviti u javnosti. Sve te operacije moraju tajno da se vode, moraju da rade ozbiljni policajci na tome“.

Da se radi o ozbiljnom narkobosu delovalo je i onda kada je mu je država zaplenila 14 zgrada, sportsku halu, hotel i kuću. Ukoliko se to na sudu ne dokaže, sve će mu biti vraćeno.