„Aca izdaja“, „Aca lažov“ – na Vračaru plakati protiv Vučiča

Vesti 15. mar 202310:10 139 komentara
FoNet/Vera Barišić

U blizini Tehničke škole GSP u beogradskoj opštini Vračar jutros su se pojavili grafiti i plakati protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na trotoaru ispod grafita „Milica lažljivica“, crnim sprejom je ispisano „Aca izdaja“.

FoNet/Vera Barišić

Na jednom stubu zalepljen je plakat na kojem plavim slovima piše „Aca lažov“, uz fotografiju Aleksandra Vučića kojem je dodat nos Pinokija, glavnog junaka dečjeg romana Karla Kolodija „Avanture Pinokija“ – dečaka od drveta kojem raste nos kada laže.

Podsećamo, grafiti „Bora psiho“ i „Pajtić lopov“ pojavili su jutros na ulicama Novog Sada u sličnom maniru kao prethodno ostavljene političke poruke, a na meti su predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu i narodni poslanik Borislav Novaković, kao i nekadašnji lider Demokratske stranke i bivši predsednik Pokrajinske vlade, sada profesor na Pravnom fakultetu Bojan Pajtić.

Prošle sedmice na ulicama su primećeni grafiti „Miloš Francuz“ i „Milica lažljivica“ upereni protiv predsednika Nove Demokratske stranke Srbije i narodnog poslanika Miloša Jovanovića i predsednice Srpske stranke Zavetnici i narodne poslanice Milice Đurđević Stamenkovski.

Podsetimo, istovremeno su se pojavili identični grafiti „Aca prevara“, „Ne kapitulaciji“ i „Kosovo je Srbija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare