Advokat Bojić: Jeleni Zorić nismo pretili ni ja ni Koluvija

Vesti 30. dec 202022:21 > 22:30 6 komentara
N1

Advokat Svetislav Bojić odbacio je kao "netačne i zlonamerne" tvrdnje televizije N1 da je uputio pretnje novinarki te televizije Jeleni Zorić povodom njenog izveštavanja o slučaju “Jovanjica” i njegovom klijentu, prvooptuženom Predragu Koluviji.

On je za Tanjug potvrdio da je sa njom 28. i 29. decembra kratko razgovarao kao i obično ispred zgrade Specijalnog suda o tom slučaju i naveo da joj je „pojašnjavao da je Koluvija dobar čovek” koji se “moli Bogu za sve”, pa čak i za one koji su ga uhapsili, kao i za nju čije izveštavanje o slučaju prati i smatra da je u poslednje vreme korektno.

Bojić je ovim povodom popodne dao i izjavu policiji u svojstvu građanina.

On naglašava da je na poziv policije odgovorio odmah i direktno sa puta otišao u stanicu, iako mu je ponuđeno da sačeka zvaničan poziv.

POVEZANE VESTI

Tamo je, kako kaže, pojasnio ceo događaj i uputio Zorićki izvinjenje ukoliko se na bilo koji nacin osetila ugroženom, ističujći da su on i njegov klijent poslednje osobe na ovom svetu koje bi ugrozile bilo koga.

Jelena Zorić je pretnje prijavila najpre Radnoj grupi za bezbednost novinara, koja je odmah pokrenula postupak.

Posle konsultacija sa Veranom Matićem i komitetom za bezbednost novinara, nadležnima iz policije, Zorić je čitav slučaj prijavila i Upravi kriminalističke policije koja je prijavu prosledila nadležnom Tužilaštvu.

Kako je u prijavi istakla Zorić, posebno zabrinjava to što se prema rečima branioca prvooptuženog za slučaj „Jovanjica“ Svetislava Bojića našla na „spisku Koluvijinih molitvi“.

Televizija N1 obratiće se nadležnim institucijama advokatskih komora Srbije i Beograda sa zahtevom da razmotri da li je prenošenje, po našem uverenju, očigledno pretećih poruka novinarima, preko advokata, u skladu sa advokatskom etikom. Ukoliko relevantni državni organi kao i etička tela advokatskih komora procene da se radi o neprihvatljivom ponašanju, N1 će od obe komore zahtevati da se advokatu Svetislavu Bojiću trajno oduzme advokatska licenca. U medjuvremenu očekujemo da obe advokatske komore, do konačne odluke, privremeno suspenduju advokatsku licencu advokatu Bojiću.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare