Čedomir Jovanović: Napali su me pripadnici navijačke grupe „Hijene“

Vesti 03. jun 202107:06 > 09:04 79 komentara
printscreen/Nova S

Nakon incidenta u sredu uveče kada je lider LDP Čedomir Jovanović razbio izlog u restoranu brze hrane Pončo na Novom Beogradu, njegov advokat Aleksandar Šćekić za Nova.rs kazao je da su Jovanovića napali navijači. Jovanović je potvrdio za TV Prva da su ga u sredu uveče napali pripadnici navijačke grupe „Hijene“.

povezano

„Sve je snimljeno, neka se gleda. Baš me briga šta pišu tabloidi, neka slave te huligane, ali se neću sklanjati sa puta. Ovde živim“, objasnio je lider LDP.

Govoreći o incidentu, potvrdio je da je razbio izlog i naveo da ovaj atak nije prvi.

„Ovo nije prvi… Redovno me čekaju kao i sinoć. Bacio sam stolicu u staklo, jesam. Jer oni samo taj jezik razumeju, nijedan drugi. Ovo je problem, a nije problem Beton hala… To ne može da očekuje od mene. Nisam došao kod njih, oni su došli kod mene. Nek me zaobizlaze na ulici, ne interesuje me. Da me nisu napali, ne bi bilo ničega“, istakao je Jovanović.

Kazao je da sada „ne zna da li će podneti prijavu“ i ističe da nije kontaktirao advokata.

Jovanović je i u izjavi za „Nova S“ objasnio da se sinoćnji incident dogodio nakon što je napadnut i zatim poručio napadačima da mu ne dolaze pred kuću.

„Objavili ste. Vi ste sve napisali. Ma okej čoveče, vraćam se iz pekare, pravim deci doručak“, rekao je lider LDP i dodao:

„Slavio sam Zvezdinu titulu, eto to se desilo. Šta se desilo? Sačekali su me kreteni ovde, kao što to vrlo često vole da rade i neka mi ne dolaze pred kuću. Jel znate koji su to kreteni? To su oni kreteni pred kojima se svako pristojan u ovom gradu povlači. Ja ovde živim, ovde mi je porodica, oni to vrlo dobro znaju i neka mi se sklone sa puta. E, a ovo je taj demolirani lokal“, rekao je Jovanović i pokazao rukom u pravcu kioska.

„To je taj lokal u kojem radnici trpe… Kako kažete, ja svaki dan pravim problem u alkoholisanom stanju. To ste vi objavili i okej, neka bude tako. Okej dečko, jutro je, radiš svoj posao, evo kamera… Jel ovo kamera ovde? Jel postoje kamere okolo? Ništa uzmite kamere i biće sve okej nakon toga. Moj komentar je da ovde živim, kao što svako drugi normalan živi u ovom gradu. Neka mi se sklone sa puta. Neka me ne čekaju tu, neka sede tamo na severu. Ja nisam došao kod njih, došli su oni kod mene. Razumete to? A ovo, svaka vam čast. Ako je vama lepše zbog ovoga…“, rekao je Jovanović pokazujući tekst o incidentu.

U tom trenutku oglasio se mladić iz lokala kojem je razbijen izlog i rekao:

„Ovo sve što kaže gospodin je istina. Sve što kaže njemu na obraz nek ide. Ništa više“.

Nakon konstatacije novinara da očigledno postoje dve verzije priče Jovanović se ubacio:

„Ne postoje dve verzije priče. Da li sam ja ovo napravio? Pa naravno da jesam. Jel to neko negirao? Koje dve verzije? A što nisam ovde, a što nisam tamo? Isprovocirali su me ti heroji sa severa. Tamo mi je parkiran auto, ovde živim, nek ne dolaze više pred moj stan i biće sve okej.

Na pitanje da li ima neke nerašćišćene odnose sa osobama koje su ga napale Jovanović je rekao:

„Ja? Pa ja nemam nikakve odnose sa njima. Ni rašćišćene ni nerašćišćene“.

Njegov advokat prethodno je za Nova.rs opisao incident:

„Vraćao se sa prijateljem i ispred su stajali navijači koji su skandirali navijačke pesme. On je reagovao kako je reagovao, pitao ih je šta me dirate, a njegova žena je to čula i pozvala je policiju koja je došla na lice mesta. Pošto policija nije postupila adekvatno, Jovanovića je to dodatno izrevoltiralo“, kaže Šćekić za Nova.rs i dodao da ga je jedan od navijača gađao stolicom.

Kako se moglo čuti od očevidaca na licu mesta, Jovanović je tako besan rukama i nogama udarao automobile – najpre mu se na meti našao jedan privatni automobil, a onda je šutnuo i rukama udarao po haubi policijskog vozila, piše „Nova.rs“.

Komentari (79)

Vidi sve komentare