Advokat: Konačna tačka na pokušaje Politike da izbegne izvršavanje presude

Vesti 03. jun 202115:153 komentara
politika list novine naslovna
Izvor: N1

Advokatskoj kancelariji Luke M. Jovanovića, posle skoro tri meseca od kada je doneto, dostavljen je primerak rešenja Vrhovnog kasacionog suda kojim je kao nedozvoljena odbačena revizija Politike protiv njihovog klijenta, pokojnog Davorina Darka Ribnikara, saopšteno je iz te advokatske kancelarije.

U saopštenju se podseća da je revizija bila izjavljena protiv rešenja Apelacionog suda u Beogradu kojim je odbijen predlog za određivanje privremene mere protiv Ribnikara zbog njegove navodne povrede prava na žig.

„Ovim rešenjem Vrhovni kasacioni sud stavio je konačnu tačku na jedan od brojnih u nizu pokušaja Politike da relativizuje i izbegne pravdi i obavezi izvršavanja naloga iz presude Apelacionog suda. Podsećamo da je tom presudom još 2018. godine Politika obavezana da vrati stari izgled glave lista kao i imena osnivača lista iz porodice Ribnikar na naslovnu stranu u glavu dnevnog lista Politika“, navodi se u saopštenju.

Advokatksa kancelarija je u saopštenju izrazila i duboko žaljenje što Davorin Darko Ribnikar nije doživeo „ovu konačnu reč pravde u njegovoj borbi za nju posle sudskog procesa započetog još davne 2007. godine“.

U saopštenju se ističa da Politika do današnjeg dana nije izvršila ovu obavezu iz pravnosnažne i konačne presude i do sada su joj u izvršnom postupku, koji je zbog njenog neizvršavanja pokrenut još 2019. godine, izrečene novčane kazne u iznosu od milion i po dinara.

Komentari

Vaš komentar