Advokat Lunić: Novica Antić ponovo priveden

Vesti 01. mar 202412:39 40 komentara

Predsednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića i generalnog sekretara Predraga Jevtića policija je danas ponovo privela na informativni razgovor, potvrđeno je za N1.

Antić je priveden u beogradsku policiju, jer je trenutno bio u glavnom gradu, a Jevtić u Somboru.

„Uhapšen je zato što je veće Višeg suda u Novom Sadu preinačilo odluku koju je doneo sudija za prethodni postupak i koji je odbio predlog tužilaštva za pritvaranje ovih lica. Detalje ne znamo. Privedeni su Jevtić i Antić. Novica je priveden na putu, dok je vozio automobil, a Jevtić u svojoj kući u Somboru, a sve se desilo između osam i 10 sati jutros“, rekao je za N1 advokat Siniša Lunić.

Povezane vesti

Ova odluka je zasada konačna, rekao je.

„Dok ne vidim to rešenje, ne mogu ništa više da kažem“, dodao je.

Kako kaže, iz adovkatske prakse ovo je vrlo neobično, ali jeste u skladu sa zakonom.

„Sudija za prethodni postupak je pre 24 sata je jasno obrazložio da ne postoje uslovi za pritvaranje. Ova odluka je prilično čudna“, rekao je.

Lunić ostaje pri tome da je ovo „nastavak pritiska koji traju već godinama“.

„To je pokušaj da se smeni legalno izabrano i dovede poslušničko rukovodstvo. Čuli ste šta je ministar odbrane rekao da misli o postojanju sindikata i sindikalnom delovanju u vojsci. Nadam se i dalje da će ovo da se završi kako treba, ali ovo je zaista čudna odluka sudskog veća“, istakao je Lunić.

Advokat je podsetio da im se na teret stavlja krivično delo pronevere, ali da pravni tim odbrane jednoglasno smatra da za to nema nikakvih dokaza.

„Rukovodstvo Vojnog sindikata radilo je sve po zaonu i svojim unutrašnjim pravilnicima. Da je postojalo bilo kakvih elemenata, verujem da bi sudija u prethodnom postupku doneo drugačiju odluku“, zaključio je on.

Kasnije u toku dana Lunić je poslao medijima saopštenje u kome je navedeno:

„Smatramo da se ovakvom odlukom nanosi šteta VSS ali takođe da se ovakvom odlukom sprečava sindikalno delovanje te da se na ovakav način ostvaruju elemnti bića krivičnog dela iz člana 152 КZ, Sprečavanje političkog, sindikalnog i drugog udruživanja i delovanja“, naveo je.

Podsetimo, policija je u utorak, 27. februara, u Kragujevcu, po nalogu tužioca, ušla u kuću Antića i započela pretres, nakon čega je i uhapšen.

Antić i funkcioneri tog sindikata Predrag Jevtić i Duško Tolmač su u četvrtak uveče, odlukom sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, pušteni da se brane sa slobode.

Pogledajte još: 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare