Advokat: Više od 90 odsto predmeta u obustavi, protesti utiču na državu

Vesti 29. dec 202113:46 > 14:37 5 komentara

Advokat Miroslav Živković izjavio je da je nakon obustave rada advokata u Beogradu i Šapcu ostvaren određen pomak i da je 90 odsto predmeta obustavljeno.

Povezane vesti:

“Posle obustave stvari su se promenile, ipak us počeli malo da nas slušaju”, rekao je Živković za N1.

On je kazao da protesti, blokade i obustave utiču na državu “da nas čuje”, ali i da se ignorišu suštinski zahtevi advokata.

Advokati okupljeni u beogradskoj i šabačkoj komori obustavili su rad dok se ne ispune njihovi zahtevi u odnosu na izmene Zakona o parničnom postupku, pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda u vezi sa troškovima kredita banaka, kao i poreskih obaveza advokata. Danas su se ponovo okupili ispred Advokatske komore Srbije.

Živković kaže da advokati traže poštovanje Ustava, zakona i međunarodnih presuda, i ističe da je Međunarodni sud pravde presudio u korist klijenata banaka, da troškovi moraju biti stvarni i obrazloženi.

Govoreći o izmeni stava Vrhovnog kasacionog suda, kaže da je izazvala pravnu nesigurnost, a sudiju Dragišu Slijepčevića je nazvao “Mića Grčić pravosudnog sistema”.

Prema njegovim rečima, radi se o “protivpravnom delovanju države”.

Upitan da prokomentariše izjavu premijerke Ane Brnabić da ne može da komentariše stav VKS, dok izmene Zakona o parničnom postupku nisu u proceduri, pa ne mogu da se povuku, Živković kaže da na tom zakonu radi radna grupa.

Pogledajte kompletno gostovanje advokata Miroslava Živkovića u emisiji N1 Studio Live:

Komentari (5)

Vidi sve komentare