Advokati N1 podneli policiji zahtev za procenu ugroženosti Jelene Zorić

Vesti 31. dec 202014:26 7 komentara
Jelena Zorić
N1

Povodom pretnji koje je advokat Svetislav Bojić, branilac Predraga Koluvije, uputio novinarki N1 Jeleni Zorić, advokati televizije N1 su direkciji policije danas podneli zahtev da se izradi procena njene ugroženosti te da se u skladu sa tim preduzmu adekvatne mere radi obezbeđenja njene zaštite.

Podsetimo, reporterki N1 Jeleni Zorić upućene su pretnje ispred Specijalnog suda u Beogradu, zbog izveštavanja o slučaju Jovanjica.

Povezane vesti

Njoj je jedan od advokata Predraga Koluvije Svetislav Bojić 28. decembra prišao dok je bila na reporterskom zadatku zajedno sa snimateljem i rekao: „Molim Vas budite precizni u izveštavanju pošto je moj klijent Predrag Koluvija pošten čovek i veliki vernik, evo on meni kaže kad sam išao da ga posetim ‘Zorićka me uništava i rastura njenim izveštavanjem, ali se ja Bogu molim za njeno zdravlje, kao što se molim i za zdravlje tužioca Saše Drecuna i ovog što ga je uhapsio, Slobodana Milenkovića’“.

Bojić je Jeleni Zorić, između ostalog, rekao i da nije dobro prošao „ko god se o Peđu ogrešio“. Dan kasnije, 29. decembra, na istom mestu nakon ročišta Predragu Koluviji, advokat Bojić je ponovo prišao Jeleni Zorić i rekao: „Zamalo da Peđi danas bude ukinut pritvor, a Peđa te je puno, puno pozdravio“.

Pretnje Jeleni Zorić su osudili, između ostalih, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije.

Advokat Bojić odbacio je kao „netačne i zlonamerne“ tvrdnje da je uputio pretnje Jeleni Zorić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare