Advokati: Organi da se uzdrže od izjava koje se mogu shvatiti kao pritisak

Vesti 22. jul 202217:315 komentara
N1

Advokatska komora Beograda saopštila je da poziva sve državne organe da se uzdrže od izjava koje bi mogle biti shvaćene kao pritisak na rad advokata, kao i na nezavisnost i samostalnost advokature kao ustavne kategorije.

Advokatska komora Beograda dodaje da je reagovala zbog saopštenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kome je tužilaštvo izrazilo zabrinutost zbog toga što je deo sadržaja strogo poverljive beleške, koje je tužilaštvo dobilo od Ministarstva unutrašnjih poslova, objavljeno u pojedinim medijima, čime je prekršen Zakon o tajnosti podataka, za šta je kao odgovoran označen advokat Zdenko Tomanović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavilo službenu belešku načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića koja je sastavljena 5. jula, na dan kada je primio prvi poziv ovog tužilaštva za razgovor u svojstvu građanina, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Podsećamo, branilac načelnika odeljenja za borbu protiv narkotika Slobodana Milenkovića Zdenko Tomanović, naveo je da će njegova advokatska kancelarija pokrenuti pravne postupke pred domaćim i međunarodnim institucijama, povodom pokušaja urušavanja „ličnog i profesionalnog integriteta“ njegovog branjenika, koji je otkrio uzgajanje marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“.

Komentari

Vaš komentar