Advokati Telenora ponovo reaguju na izveštavanje N1

Vesti 12. feb 202115:52 2 komentara
telenor
N1

Posle tužbe Telenora, u kojoj se od Jugoslava Ćosića i urednika web portala N1 Nikole Stojića i Adria News DOO traži odšteta od skoro million evra, Telenor ponovo reaguje, jer je N1 ocenio da je Telenorov zahtev za privremenom merom, kojim bi se praktično zabranilo objavljivanje bilo kakvih informacija i komentara o planiranoj saradnji Telekoma i Telenora, grubi napad na slobodu medija da izveštavaju o temi od nesumnjivog i velikog javnog značaja.

Telenor reaguje i na ocenu da je iznos od skoro million evra, koji Telenor zahteva u tužbi, pokazao nedvosmislenu nameru te kompanije da zastraši i obeshrabri novinare.

Pročitajte i:

U odgovoru na to advokati Telenora danas ističu da nisu tražili od Jugoslava Ćosića zabranu objavljivanja bilo kakvih informacija o Telenoru. Advokati kažu da su tražili da se zabrane, do sada više puta objavljene neistinite informacije da Telenor uništava slobodne medije, da se udružio sa Telekomom suprotno Zakonu o zaštiti konkurencije.

Navode da je podnošenje tužbe sudu zakonom dozvoljeno pravno sredsvo, posebno u situaciji kada, kako kažu, mediji zloupotrebljavaju svoje pravo na slobodno informisanje i u vidu kampanje objavljuju nesitinite informacije.

„Tužba Telenora predstavlja borbu za istinito javno informisanje“, pišu advokati Telenora u novom dopisu N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare