Advokatica: Argument ministra – ostanak Novaka bi ohrabrio antivaksere

Vesti 14. jan 202213:01 > 16:2355 komentara

Advokatca iz Brizbejna Nada Martinović kaže za N1 da je glavni argument ministra za imigraciju Aleksa Hoka, kojim je ponovo poništena viza Novaku Đokoviću za ulazak u Australiju, taj da bi njegov ostanak orhabrio antivakcere u Australiji. "To je jako interesantno. Član njegovog tima je pogrešno popunio putnu deklaraciju, to se desilo i Novak je to priznao kao ljudsku grešku. Pokrenuto je i pitanje njegovog karaktera, zašto se slikao za L Ekip, slušamo stalno nove argumente, videćemo kako će se saga završiti", kaže ona.

Kao pravnik kaže da je jako teško podneti žalbu na odluku ministra.

Povezane vesti:

„To može ako on pogreši u proceduri ili se ne pridržava nekog zakona. Jako je dobro što su njegovi pravnici na vreme izneli žalbu. Štetno je što je ministar to odlučio u zadnjem minutu, to nije dalo njegovim advokatima dovoljno vremena da se pripreme“, dodala je advokatica iz Australije.

Navodi da na ročištu Novakovi advokati imaju pravo da iznesu argumente i da preispitaju odluku ministra i dodaje da je srpski teniser u jako teškoj situaciji, jer mora da se priprema za Australijan open koji počinje u ponedeljak.

Advokatica navodi da je javnost u Australiji podeljena.

„Jedan deo smatra da se on nije pridržavao pravila Australije i da je sasvim ok da ga deportuju. Drugi preispituju njegov karakter, on je došao nevakcinisan, slikao se za francuski list kada je znao da je pozitivan na kovid, ali je veoma dobar sportista, dobar humanitarac – uradio je mnogo za Srbiju, donirao milion evra u pandemiji, imao finansijske donacije australijskoj vladi, a sa jedne strane je prekršio pravila. Pitanje je da li je to toliko veliki prekršaj da opravdavo trogodišnju zabranu ulaska“, navela je Nada Martinović i dodala da je to diskreciono pravo ministra.

„Takva stroga zabrana bi trebalo da se podrazumeva za teške prekršaje. Da li se nepopunjavanje formulara može smatrati ozbiljnim prekršajem, da je dobar razlog da mu se zabrani ulazak u Australiju tri godine“, zaključila je ona.

Gostovanje Nade Martinović pogledajte u emisiji N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar