Advokatica optužila kolegu za pretnje objavljivanjem intimnih snimaka, on negira

Vesti 14. jan 202217:32 > 17:35 19 komentara
N1

Internet maltretiranje i pretnje objavljivaljem intimnih snimaka, sa time je rekla da se suočava advokatica Emilija Timošenko-Petrović. Naime, time joj, kako je rekla, u advokatskim vajber gurpama već pola godine preti kolega advokat Aleksandar Cvejić.

Snimke intimne prirode, kaže Timošenko-Petrović, prvo je pre dve godine iz osvete objavio, bez njenog znanja i odobrenja, drugi advokat, njen bivši partner koji ju je 2019. godine pretukao. Ona tada nije podnela krivičnu prijavu, već je ceo slučaj objavila u medijima, te smatra da je tužilaštvo trebalo da goni po službenoj dužnosti. Intimne snike bivši partner je objavio kao vid osvete za njeno obraćanje medijima i ona je, kako je rekla, kada je za to saznala od kolega, intervenisala da sajtovi skinu snimke.

Ti snimci su joj, ispričala je, uništili šanse za posao u Privrednom sudu ali i život.

„Snimci su mi uništili život. Životna želja mi je bila da se vratim u Privredni sud. Iskreno sam htela da se ubijem, danima nisam izlazila iz kuće“, rekla je Timošenko-Petrović i dodala da je sada u strahu da bi te snimke mogli da vide i njeni roditelji i brat, kao i klijenti.

Advokati Zlata Rašević i Bojan Čedić, koji su na konferenciji učestvovali da bi pružili podršku koleginici, smatraju da se radi o pritisku i povezali to sa učešćem u protestima protiv izmene Zakona o parničnom postupku. Naime, advokat Aleksandar Cvejić podneo je tužbu Višem sudu u Beogradu protiv Advokatske komore Beograda, sa zahtevom da se poništi odluka ovog tela o obustavi rada. Sud je rešio da suispenduje obustavu rada advokata.

Petrović-Timošenko je rekla je da razmišlja o tome da pokrene postupak protiv kolege koji je maltretira, ali da nema poverenja u rad disciplinskih organa komore. Njene kolege očekuju da će u slučaju internet nasilja reagovati disciplinski organi Advokatske komore Srbije, kao i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Advokat Aleksandar Cvejić je za Danas izjavio da su optužbe besmislice, da on snimke nije pustio, da je svog bivšeg partnera ona zlostavljala i odgovorio kontraoptužbom da je intimne snimke ona sama postavila na porno sajtove.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare