Advokatski tim VSS uložio žalbu na rešenje o pritvoru Antiću i Jevtiću – sindikat faktički ugašen

Vesti 04. mar 202411:28 4 komentara

Advokatski tim Vojnog sindikata Srbije uložio je danas žalbu Višem sudu u Novom Sadu na rešenje o određivanju pritvora predsedniku VSS Novici Antiću i generalnom sekretaru Predragu Jevtiću, potvrdio je njihov advokat Siniša Lunić.

„Ova žalba će da bude prosleđena Apelacionom sudu u Novom Sadu koji je dužan da u roku od 48 sati donese adekvatnu odluku. Mi se nadamo da jedina odluka koja može da bude je oslobađanje rukovodstva VSS. Ukazali smo na sve nelogičnosti, ne samo u rešenju o pritvaranju njih, već i na nelogičnosti čitavog ovog krivičnog postupka koji se vodi u cilju diskreditacije ne samo rukovodstva, već i celog VSS“, ocenio je Lunić.

Povezane vesti

On dodaje da je pritvor određen zbog postojanja „tzv. okolnosti koje ukazuju na to da će pritvoreni uticati na svedoke“.

„Te okolnosti treba da budu osobite, kako zakon kaže. Mi smatramo ne samo da ne postoje osobite, već nikakve okolnosti koje bi ukazivale na bilo kakav uticaj na svedoke. Prethodno je sud morao da utvrdi da li postoji osnovanost sumnje da su uopšte ova lica izvršila krivično delo… U ovoj fazi postupka mora da postoji osnovanost sumnje. Ona ne postoji. Ne postoji čak ni obična sumnja. Jedina stvar koja postoji je da je nesumnjivo da ova lica nisu nikakvi kriminalci i nisu izvršioci bilo kakvih krivičnih dela“, naveo je Lunić.

Na pitanje novinara da li Antić još štrajkuje glađu, on kaže da ne zna, jer je bio vikend i nisu mogli da stupe u kontakt ni sa njim, ni sa Jevtićem, kao i da upravo idu da ih vide u pritvorskoj jedinici Višeg suda.

A upitan da li radi sindikat, navodi da su mu oduzeti pečati, laptopovi, telefoni, „otežana je komunicakija među članstvom, on je faktički ugašen, nije pravno, ali je njegovo delovanje svedeno na minimum“.

Podsetimo, policija je u utorak, 27. februara, u Kragujevcu, po nalogu tužioca, ušla u kuću Antića i započela pretres, nakon čega je i uhapšen.

Antić i funkcioneri tog sindikata Predrag Jevtić i Duško Tolmač su u četvrtak uveče, odlukom sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, pušteni da se brane sa slobode, da bi sutradan ponovo bili privedeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare