Adžić Vukičević: Ovo je požar, da molimo Boga da ima ko da leči ove ljude

Vesti 11. jan 202219:03 > 19:13 39 komentara
Filip Krainčanić / Nova.rs

Povodom današnjeg rekordnog broja zaraženih od koronavirusa, gde je cifra dostigla skoro neverovatnih 14.000 obolelih, direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević apelovala je na zabranu masovnih okupljanja i najavljene koncerte u glavnom gradu povodom dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru. "Opametimo se bar sada posle Nove godine. Krajnje je vreme. Sačuvajmo sebe i svoje najmilije", rekla je ona za Nova.rs.

Povezane vesti

„Šta reći, sve je već stotinama puta rečeno. Ovo je požar. Da molimo Boga da ima ko da leči ove ljude, jer je mnogo obolelih među zdravstvenim radnicima. Šta reći za šizoidno ponašanje cele nacije – jedno govoriti, a drugo raditi“, istakla je ona.

Povodom najavljenih proslava i koncerata povodom srpske Nove godine, dr Adžić Vukičević je još jednom apelovala na zabranu masovnih okupljanja.

„Opametimo se bar sada posle Nove godine. Krajnje je vreme. Koncerti neće zakasniti ako sačekaju mesec ili dva. Sačuvajmo sebe i svoje najmilije. Mislimo i na decu koja uskoro treba da se vrate u školske klupe. A tu je i neizbežni grip. Dakle, sami sebi moramo pomoći“, naglasila je ona.

Upozorava da na vakcinalnim punktovima nema nikog ali da su zato redovi po više desetina metara ispred svih kovid ambulanti.

„Apsurd života i ponašanja“, opisala je direktorka kovid bolnice u Batajnici trenutnu situaciju u Srbiji gde se suočavamo sa sve većim brojem obolelih od koronvirusa sa jedne strane, ali i sa neodustajanjem organizovanja proslava srpske Nove godine kako u restoranima, tako i na trgovima širom zemlje.

Inače, od kada je u Srbiji prvi pacijent zaražen koronom u martu 2020. godine, nije zabeleženo toliko obolelih kao danas, 11. januara 2022. godine. Samo u poslednja 24 sata u našoj zemlji registrovano je 13.693 pacijenta pozitivnih na koronavirus, a preminule su još 22 osobe. Testirano je ukupno 37.402 građana. Na respiratorima je 86 pacijenata, navodi Nova.rs.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare