Afera za aferom: Stefanović demantuje Jurića, Mića Jovanović samog sebe

Vesti 26. apr 202119:55 > 20:34 43 komentara

Ime političara pedofila reći ću kada za to dođe vreme, poručuje Igor Jurić iz Fondacije "Tijana Jurić" i ponavlja da je njegov identitet otkrio nekadašnjem ministru policije, a sada vojske Nebojši Stefanoviću. Ministar odmah demantovao tu tvrdnju. A potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić kaže da zna za slučaj podvođenja u Jagodini, jer joj je iskustvo o tome prepričao počasni konzul Srbije Roberto Veraldi. Dragan Marković najavio da će tužiti Rašković Ivić.

Da li se svojevremeno na sastanku Igora Jurića i Nebojše Stefanovića čulo, prečulo ili prećutalo ime političara pedofila? Kada sam izgovorio to ime, nije se preterano iznenadio, ministar Stefanović nije bio siguran za njega, ali je rekao da zna za jednog drugog političara-pedofila – tim rečima Igor Jurić prepričava razgovor s ministrom, a kao dokaz predlaže zapisnik tužilaštva u koje je kasnije otišao.

Povezane vesti:

„Tužilac se iznenadila kada sam rekao da ministar zna, a ona je rekla kako je moguće, zna zato što sam mu rekao i dovedite ministra da zajedno govorimo o tome, a on naravno nije pozvan“, kaže Igor Jurić.

A ministar se na nacionalnoj frekvenciji nije pozvao na zapisnik, već je čitao zvanično saopštenje tužilaštva u kome stoji da se posle saslušanja Jurića, nije došlo ni do podataka o izvršiocu, ni o maloletnoj žrtvi. Stefanović tvrdi da ni njemu Jurić ništa nije otkrio.

Niti smo čuli ime izvršioca niti smo čuli ime žrtve niti smo dobili dokaz o izvršenju ovog teškog krivičnog dela, a ja ne bih časio ni sekunda tada kao ministar policije, ni danas kao član vlade i kao čovek, ni sekunda, pa ognjenim mačem bih vodio kampanju protiv takve osobe“, rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Igor Jurić: Stojim iza onoga što govorim svaki put i stajaću uvek i sramota me je da polemišem na ovakav način sa čovekom koji je danas stub odbrane naše zemlje
Olja Bećković: A da li možete da kažete da to nije Dragan Marković?
Jurić: Ne, ne mogu. Bilo bi neozbiljno, reći ću kada bude vreme da li on ili nije, možemo da polemišemo satima, a znate da sam godinu dana trpeo ogromne pritiske.

A Sanda Rašković Ivić objasnila je da ne zna da li je Dragan Marković povezan s pedofilijom, ali da zna da je povezan s podvođenjem. Ona kaže da joj je pre deset godina svoje iskustvo iz Jagodine, u koju je došao kao deo grupe italijanskih investitora, prepričao počasni konzul Roberto Veraldi.

„Profesor mi je rekao ‘došle su neke plesačice, vrlo oskudno odevene, bez gaćica’. Dok su one plesale, njemu je Palma prišao i pitao ga ‘koju je izabrao’. Veraldi je rekao ‘ne hvala, nisam zainteresovan’, na to je Palma sa zgađenim izrazom lica nešto rekao prevodiocu, koji je posle preneo Veraldiju da je Palma rekao ‘ovo je homoseksualac, neću s njim da imam posla“, rekla je potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

Istovremeno, dok je Rašković Ivić ovo pričala, Dragan Marković sedeo je u studiju Pinka i telefonskom porukom je kako kaže obavešten o novim lažima.

„Rekla je kako nije ona videla nego joj neko pričao, pazite kada dođu Italijani, ozbiljni investitori, ja pozovem našu opersku divu Jadranku Jovanović da peva, kada dođu Rusi, ja pozovem Merimu Njegomir, kada dođu oni koji vole Cecu, pozovem Cecu, kada dođu oni koji vole trubače, pozovem trubače, šta je tu strašno“, pita se Dragan Marković Palma.

Marković je najavio tužbu protiv Rašković Ivić, ali je ostalo nejasno da li je optužbe za podvođenje oprostio osnivaču Megatrenda i bivšem članu socijalista Mići Jovanoviću. Naime, njih dvojica gostovala su u istoj emisiji i iako je pre par dana Jovanović tvrdio da je lično video kako Marković podvodi, sve je porekao – javno se izvinio i čak prijavio da bude svedok odbrane na suđenju Markoviću.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare