Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na mlade da ne voze ako konzumiraju alkohol na Beer festu

Vesti 22. jun 202414:59 3 komentara
BELGRADE BEER FEST
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Apelujemo na mlade da, kada posećuju festivale kao što je Festival piva (Beer fest), organizuju bezbedan povratak kući, da ih preveze neko ko nije konzumirao alkohol, da koriste javni prevoz ili taksi, poručio je danas direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije Grada Beograda prisutni su na Festivalu piva i kroz aktivacije i razgovore sa posetiocima skreću pažnju, pre svega na mlade, da ne voze pod dejstvom alkohola i da organizuju bezbedan povratak kući, navedeno je u saopštenju.

Povezane vesti

Za odgovornu upotrebu alkohola Agencija se zalaže sa organizatorom tog festivala, ali i sa Apatinskom pivarom, sa kojom već 18 godina sprovodi zajedničku kampanju „Kad pijem ne vozim“.

Aleksandar Ranković, ispred Uprave saobraćajne policije, naveo je da saobraćajne kontrole podrazumevaju obavezan alkotest do kraja Festivala piva.

Agencija za bezbednost saobraćaja će s Ministarstvom unutrašnjih poslova, u saradnji sa organizatorima, biti prisutna tokom leta na svim festivalima koji okupljaju veći broj mladih, kao što su Music week, Exit, Love fest i Guča i drugi.

Beer fest je počeo u četvrtak i trajaće do 23. juna na Ušću, sa više od 30 izvođača koji će nastupiti na tri bine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare