Agim Ademi: Od legende Piksija nisam očekivao da nas psuje

Vesti 06. dec 202221:3877 komentara
Izvor: Tanjug/ Jadranka Ilić

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi izjavio je za Danas da je bio neprijatno iznenađen kada je na meču Svetskog prvenstva u Kataru između Švajcarske i Srbije video u prenosu kako selektor „orlova“ Dragan Stojković Piksi u žaru utakmice upućuje uvrede na nacionalnoj osnovi.

„Od legende poput Piksija nisam očekivao da će da nam psuje majku albansku. Bio je igračka legenda Jugoslavije, navijali smo za njega dok smo živeli u zajedničkoj državi, uživali smo u njegovim driblinzima i majstorijama, gledali smo ga i uživo u tadašnjoj Prvoj ligi. Mnogi Albanci s Kosova su ga voleli kao fudbalera i iznenađeni su da se on tako ponašao, i to čak na meču koji nije bio protiv Kosova nego protiv Švajcarske. Takve stvari ne priliče da uzvikuju ni navijači na tribinama, a kamoli učesnik utakmice na terenu. Druga je stvar šta publika radi, a učesnici sportskog događaja ne treba da u tome učestvuju, niti da daju povod“, naveo je Ademi.

FS Kosova je prijavio FIFA nedolično ponašanje Stojkovića, a Ademi dodaje da ne želi da prejudicira kakva će biti odluka svetske „kuće fudbala“.

Ceo tekst pročitajte na danas.rs.

Komentari

Vaš komentar