Izrečena presuda za Agrobanku – deset okrivljenih dobilo ukupno 23 godine

Vesti 09. feb 202117:09 > 18:5434 komentara

Posle osam i po godina Viši sud je doneo prvostepenu presudu u slučaju Agrobanke za 10 okrivljenih.

Sud ih je proglasio krivim i osudio na ukupno 23 godine zatvora, jer su se od 2006. do 2011. godine, kako je rečeno, bavili zloupotrebama u vezi sa davanjem kredita privatnim firmama kao i izdavanjem menica bez pokrića.

Sud je saopštio da su zbog toga Agrobanku oštetili za desetine miliona evra.

Pojedini advokati okrivljenih za N1 kažu da presudom nisu zadovoljni i da će uložiti žalbu.

Inače, dvojica prvooptuženih – Radoslav Sekulić i Jožef Kasa, nisu dočekali izricanje presude jer su preminuli u toku sudskog procesa.

Protiv Dušana Antonića, koji je u ovom slučaju takođe prvooptuženi, vodi se odvojeni postupak zbog zdravstvenih problema. Iz Višeg javnog tužilaštva za N1 je potvrđeno da mu je ročište zakazano za 4. mart.

Vladimir Beljanski, advokat Bojana Zarića, jednog od okrivljenih, rekao je da je za njegovog klijenta i za još neke od okrivljenih očekivao oslobađajuće presude.

„Sud je u ovom slučaju zanemario to da se ne radi o novim kreditima, nego da se radilo o ponavljanju kredita koji su ranije već dati i da za banku ne bi nastupila nikakva korist da su ti krediti pušteni u naplatu ranije, prema tome sledi nam žalbeni postupak, sledi odluka Apelacionog suda nakon toga i ono što ja očekujem to je ponovno suđenje i ukidanje ovaakve presude“, istakao je Beljanski.

Komentari

Vaš komentar