Aida Ćorović osuđena zbog gađanja grafita Ratka Mladića jajima

Vesti 03. okt 202320:52 163 komentara
Nemanja Jovanović/Nova.rs

Aktivistkinja Aida Ćorović je dobila presudu Prekršajnog suda da je kriva zbog toga što je remetila javni red i mir kad je u novembru 2021. godine u Beogradu gađala jajima grafit osuđenika za ratne zločine Ratka Mladića, a presudom joj se nalaže da plati kaznu od 100.000 dinara, navodi se u njenoj objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ona je napisala da joj je u utorak stigla presuda i da je Srbija postala „kaznionica i kazamat“ za vreme vlasti Aleksandra Vučića u kojoj sve vrste kriminalaca, ubica i „ološa svake vrste“ imaju svu moguću zaštitu, dok su svi ostali na margini.

„Ja sam svoj put odavno trasirala, nisam znala koliko će me koštati, ali da mogu da se vratim unazad uvek bih izabrala isti scenario“, rekla je Ćorović.

Prema njenim rečima, pritisci je neće obeshrabriti i uplašiti, jer se oni koji te pritiske vrše više boje ljudi poput nje, nego što se ona boji njih.

Prvo ročiše u ovom procesu počelo je u martu 2022. godine i Ćorović je tada rekla da se ne oseća krivom i da se u obrazloženju poziva na sud navodi da je „gađala zgradu i psovala policajce“.