Akcija povodom 24. godišnjice od ubistva Slavka Ćuruvije

Vesti 06. apr 202320:02 0 komentara
Slavko Ćuruvija
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Fondacija "Slavko Ćuruvija" pozvali su novinare i medijske profesionalce da se 11. aprila priključe zajedničkoj akciji povodom obeležavanja 24. godišnjice od ubistva Slavka Ćuruvije.

Zajednička akcija uključuje objavljivanje „Najvažnije neobjavljene vesti“ i šetnju od restorana „Kolarac“ u Knez Mihailovoj ulici do mesta na kom je Ćuruvija ubijen u Svetogorskoj 35. Početak šetnje je u 17.45 časova.

Ispod naslova „Najvažnija neobjavljena vest“ biće prazan prostor sa napomenom: „Ovaj prostor je rezervisan za vest o presudi za ubistvo Ćuruvije, na koju čekamo 24 godine da bude objavljena. Od ishoda suđenja, koje traje već skoro devet godina, zavisi da li će istina konačno ugledati svetlost dana ili će zauvek ostati sakrivena od nas“.

U narednom periodu očekuje se odluka Apelacionog suda o žalbama na drugu prvostepenu presudu Specijalnog suda. Izricanje kazni ubici i organizatorima tog zločina značilo bi prekidanje niza nekažnjivosti ubistava novinara u Srbiji, saopštila su novinarska udruženja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!