Ako vas pozovu iz štaba SNS, postaviće vam jedno, a možda i dva pitanja

Vesti 27. feb 202314:21 101 komentara
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

„Dobar dan, ovde Marija (prezime poznato redakciji) iz izbornog štaba Srpske napredne stranke. Da li mogu da vam postavim dva pitanja?“, ljubazno je upitao ženski glas čitaoca portala N1 kada se u ponedeljak oko podneva javio na nepoznat broj fiksnog telefona.

„Pa, možete“, pomalo zbunjeno je rekao naš sagovornik, koji, kako tvrdi, nije član niti simpatizer SNS. Zamolio nas je da ipak ostane anoniman.

„Da li podržavate politiku Aleksandra Vučića?“, preneo nam je čitalac pitanje koje mu je postavila aktivistkinja najveće vladajuće stranke.

Povezane vesti:

„Ne“, kratko je odgovorio Beograđanin, nakon čega je žena iz izbornog štaba stranke Aleksandra Vučića samo rekla „ništa, hvala“, ne postavivši najavljeno drugo pitanje.

Sagovornik portala N1, koji nas je zamolio da ostane anoniman, dodaje da nije ni stigao da pita odakle izbornom štabu naprednjaka njegov broj mobilnog telefona. Kako nam je rekao, pretpostavlja da su broj dobili od nekog njegovog poznanika koji je za SNS učestvovao u pravljenju mreže takozvanih sigurnih glasova.

Inače, aktivisti vladajuće partije već godinama pozivaju građane kako na fiksne tako i na mobilne telefone. Kako je portal N1 ranije već pisao, pojedince je takva praksa zabrinula jer nisu dobili jasan odgovor odakle Srpskoj naprednoj stranci njihovi privatni brojevi telefona.

„Ako niste za Vučića, ne morate da odgovarate“

Jedan od njih je Nišlija Marko Radulović, koji je anketarku SNS koja ga je pozvala zamolio da mu odgovori na pitanje odakle štabu Aleksandra Vučića njegov privatni broj.

„Ona je rekla da ukoliko nisam za Vučića ne moram da odgovaram. Rekao sam joj da nije uopšte u pitanju da li sam ja za njega, nego me interesuje odakle njoj moj privatni broj telefona. Odgovorila je da to mogu da vidim sa mojim provajderom“, prepričao je Radulović kako je tekao razgovor sa aktivistkinjom.

Telekom „garantuje tajnost podataka“, a SNS ćuti

Radulović je to i uradio i dobio odgovor Telekoma da to preduzeće „nije odavalo lične podatke“.

„Telekom Srbija garantuje tajnost podataka svojih korisnika i smatra ih poslovnom tajnom. Svi naši korisnici su nam važni, a Vaše poverenje u naše poslovanje od izuzetnog značaja, stoga Vas uveravamo da Vaši podaci sigurno nisu zloupotrebljeni i čuvaju se na način kako je to zakonom propisano“, glasio je odgovor Telekoma.

U Srpskoj naprednoj stranci nisu odgovorili na pitanje naše redakcije odakle im privatni brojevi mobilnih telefona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare