Aktivista pretučen na Fruškoj gori: Krvnički su me batinali i rukama i nogama

Vesti 09. avg 202120:32 45 komentara

Petar Živanović, aktivista koji je mesecima čistio Frušku goru i smeće ostavljao ispred uprave "Nacionalnog parka Fruška gora", pretučen je u subotu, 7. avgusta. Četvorica muškaraca su ga napala, oborila na zemlju, oduzela mu telefon i šutirala ga. Živanović tvrdi da je bilo prisutno i službeno lice "Nacionalnog parka Fruška gora" i da je taj čovek psovao dok su ga ostali tukli.

Živanović je za N1 izjavio da nije zadobio teže fizičke povrede, ali da je ceo slučaj prijavljen tužilaštvu i da će biti podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje.

„Oni su počeli da dobacuju, ja sam to uzeo telefonom uslikao, i uslikao sam traktor koji mi se u tom momentu približio, koji je zeleni bio, i na njemu su bili dva momka, drvoseče pretpostavljam. Prišli su mi i njih sam uslikao isto. Oni su momentalno zaustavili traktor i tražili mi da predam telefon da obrišu slike. Ja sam to odbio, potom su me vređali, pretili mi“, ispričao nam je Živanović.

„U tom momentu se jedan iz prethodne grupe zaleteo i oborio me dole na pod. Ja sam se skupio u fetus položaj da zaštitim glavu i oni su počeli krvnički da me šutiraju, i da me batinaju rukama i nogama. Za sve to vreme čuvar Nacionalnog parka u zelenoj uniformi njihovoj me je psovao i huškao ih, ja bih tako rekao, da rade to što rade“, dodao je on.

„Povrede srećom nisu teže i kad sam završio tamo kod lekara, otišao sam do policijske uprave, završio sam izjavu još jednom. Oni su kontaktirali javnog tužioca koji je izjavio da će biti podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje“, naveo je Živanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare