Aktivisti postavili novi bilbord s plućima koja mere zagađenje

Vesti 26. mar 202119:05 2 komentara
N1

Aktivisti Kreni - Promeni postavili su kod Čuburskog parka u Beogradu novi bilbord sa plućima koja mere zagađenje, nakon što je prethodni ukraden.

U saopštenju se podseća da je komunalna inspekcija zvala direktorku Kreni – Promeni i tražila da se prethodni bilbord ukloni, i pored svih dozvola. Kasnije su odustali od insistiranja da se on ukloni, ali je tokom noći bilord ukraden.

Nakon zvanične prijave MUP-u i insistiranja da se pregledaju kamere sačinjen je zvaničan izveštaj u kome stoji da su u krađi učestvovale komunalne službe, odnosno četiri kamiona gradske čistoće i deset radnika koji su po nečijem nalogu protivpravno sklonili bilbord.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti podnelo je krivične prijave i tražilo da tužilaštvo obezbedi dokaz u vidu snimka, budući da imamo situaciju da u Srbiji neko volšebno prekraja snimke sa bezbednosnih kamera, navodi poket Kreni-Promeni.

Posle uklanjanja prethodnog bilborda sakupljene su donacije za izradu novog, koji je znatno veći i predviđeno je da stoji dvostruko duže od prvog.

Bilbord je deo kampanje „Rešenje za zagađenje“ koju je podržalo više od 57.000 ljudi kako bi sredstva za kupovinu hibridnih vozila bila preusmerena na individualna ložišta.

Komentari (2)

Vidi sve komentare