Aktivisti sa Šodroša: Kompanija izliva višak betona u šumu

Vesti 12. sep 202220:51 9 komentara
Šodroš Survivor kamp
N1

Kamperi Šodroš Survivor Kampa saopštili su da su oko 17 sati u ponedeljak zatekli kamion firme Karin komerc sa mikserom za beton prekoputa Brogodradilišta na Šodrošu, dok je izlivao višak betona u šumu autohtonih i zaštićenih belih i crnih topola u delu gde se pre tri meseca dogodila nezakonita seča nakon koje je i formiran kamp.

„Kamperi su odmah pozvali komunalnu inspekciju koja je odbila da izađe na teren. Uprkos tome što je naša aktivistkinja Katarina Krompić Beba tražila povratnu informaciju i zapisnik, to se do sada nije dogodilo“, objavili su aktivisti na društvenim mrežama.

Firmu Karin komerc optužili su za ilegalnu seču šume, pregrađivanje i skraćivanje veterničkog i rukavca, izvlačenje peska iz Dunava i devastiranje nasipa.

Iz Šodroš Survivor Kampa pitaju da li se na ovaj način čuva novosadsko priobalje ili je počela betonizacija i priprema za realizaciju projekta „Novi Sad na vodi“.

„Još jednom pozivamo nadležne institucije da rade svoj posao u skladu sa zakonom, a građanke i građane da brane javni interes“, navodi se u objavi na fejsbuku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare