Aktivisti sade vrt posvećen Dragoljubu Bakiću kod bare Reva blizu Krnjače

Vesti 22. mar 202310:46 3 komentara
dragoljub bakić dragoslav guta grubački
Dragoslav Guta Grubački

Više udruženja građana, inicijativa i pokreta najavilo je da će u subotu, 25. marta kod bare Reva nedaleko od beogradskog naselja Krnjača, saditi vrt koji će biti posvećen nedavno preminulom arhitekti Dragoljubu Bakiću.

Povezano

„Ovim činom želimo da zaštitimo ovaj park prirode i posvetimo ga čoveku koji je ostavio neizbrisivi trag u našoj prestonici i borio se do svog poslednjeg daha za zeleni i humani Beograd“, navodi se u saopštenju koje je prosledila stranka Zajedno.

Udruženje građana Bela čaplja, zajedno sa združenim inicijativama i pokretima, neformalnom mrežom beogradskih aktivista, kako se dodaje u saopštenju, planira da od bare Reva umesto deponije u nastajanju, napravi Beogradski dunavski park – „ekološku oazu prirode koju će koristiti svi Beograđani i biciklisti na ruti EuroVelo6“.

„Smatramo da baš na ovom lokalitetu, simbolu borbe, bari Reva, treba da se napravi vrt sa njegovim imenom i zato ćemo 25. marta (od 14 sati) zajedno sa građanima posaditi stabla za novi početak“, piše u saopštenju.

Komentari (3)

Vidi sve komentare