Aktivisti stranke „Zajedno“ ponovo ispisali poruke „Digni gard, odbrani grad“

Vesti 19. sep 202217:46 8 komentara
N1

Nekoliko članova stranke Zajedno i danas je sprejem na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta i na stepeništu Gradske kuće ispisalo poruke „Digni gard, odbrani grad“, u okviru akcije prikupljanja potpisa za peticiju protiv podizanja „Spomenika nevinim žrtavama 1944/45“.

Ubrzo su na teren izašla dva policijska službenika, koji su tražili da ih legitimišu i koji su sa članovima stranke razgovarali skoro pola sata.

Podsetimo, isti aktivisti u nedelju su privedeni nakon što su ispisali poruke na javnoj površini, te odbili da se legitmišu policajcima. Posle saslušanja, pušteni su da se brane sa slobode, a terete se za uništavanje javne imovine.

Srđan Đurić iz stranke Zajedno rekao je za N1 da lepljenje nalepnica i farbanje bojom koja će se sprati za dva dana nije uništavanje javne imovine, kao i da su u nedelju odbili da se legitimišu, jer kako kažu, policajci nisu rekli ni osnov ni zakon po kom ih legitimišu, a osim toga, kako je rekao Đurić, iscrtavanje grafita nije u nadležnosti policije, nego komunalne policije.

N1

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare