Aktivistkinja iz Niša: Policija bila i kod mene, pouzdano znam da nisam jedina

Niš, blokada, saobraćaj
N1

Saobraćaj je blokiran i u Nišu, a prema rečima reportera N1, nije vidljivo prisustvo policije u uniformama. Aktivistkinja iz Niša Danijela Vujošević rekla je za N1 da "sigurno i pouzdano zna da nije jedina kojoj su dolazili na vrata ujutru da je opomenu".

Prema rečima reportera N1, Nišlije su izašle na ulice, a za sada je okupljeno više od 100 ljudi. Blokada je počela oko 14h, a nije vidljivo prisustvo policije u uniformama.

Okupljeni su, kaže, građani Niša, kao i advokati pojedini koji su na ličnom osnovu danas najavljivali svoj dolazak, ali i pripadnici sindikata Sloga, koji podržavaju ovaj protest, određene opozicione političke organizacije…

Povezane vesti

Dodatni bes izazvalo je, čini se, ako je verovati mrežama, od jutros kod ljudi u Nišu kod kojih je policija od 7h jutros dolazila na vrata, na kućne adrese i upozoravala ih da je blokada krivično delo, da na to nemaju pravo, te da budu svesni te odgovornosti. Prema saopštenju predsednika gradskog odbora Narodne stranke u Nišu, policija je došla i na njegova vrata.

Svi građani su rekli da su ih pitali da li oni organizuju protest. Uporedo, kaže reporter N1, ovih dana kruži poziv za skup ispred TC Delta u Nišu.

Aktivistkinja Danijela Vujošević kaže da „mora da podrži ovo“.

„Zaista mislim da nema smisla da se Zakon o eksproprijaciji uopšte donese i stupi na snagu, Zakon o referendumu je takođe kritičan i problematičan. Mi u Nišu se gušimo godinama, ljude boli glava…“, kaže.

Dodaje da je i kod nje bila policija.

„Upozorili su me da se čini krivično delo, mada ne znam šta je ovde krivično delo, pitali su me da li sam ja organizator, ja sam rekla da sam videla pozive na mrežama, kao i ostali. Nisam ih pitala kako su našli adresu, ali mi je rekla da su videli objave putem društvenih mreža. Sigurno i pouzdano znam da nisam jedina kojoj su dolazili na vrata ujutru da je opomenu“, kaže ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare