Aktivistkinje dobile pretnje posle protesta ispred Informera

Vesti 09. nov 202213:55 4 komentara
N1

Aktivistkinje Ženske solidarnosti objavile su da su posle petog protesta ispred redakcije Informera i reakcije tog lista na skup, na društvenim mrežama dobile niz pretnji, a jedna od članica Jelena Riznić dobila je pretnje i privatno na svom profilu na Instagramu.

Pročitajte još:

Redakcija Informera nije direktni krivac za niz uvreda i pretnji koje ne prestaju, ali iznošenjem niza neistina i predstavljanjem aktivistkinja kao nasilnica, list nesumnjivo učestvuje u stvaranju atmosfere u kojoj je nasilje potpuno opravdan izbor koji neće naići na osudu ili neki oblik sankcija, dodaje se u saopštenju.

„Zahtevi s kojima smo izašle na ulicu jesu uklanjanje intervjua s višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem sa Jutjub kanala Informera, sa portala Blic i Alo“, podseća Ženska solidarnost.

One su tražile i ukidanje finansiranja iz javnog budžeta medija koji na senzacionalistički i neetički način izveštavaju o problemu nasilja nad ženama, predlaganje i usvajanje zakona o registru silovatelja po uzoru na postojeći registar pedofila, koji bi obezbedio adekvatan nadzor nad prestupnicima i poštovanje Smernica za medijsko izveštavanje o nasilju prema ženama i Kodeksa novinara Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare