Aleksandar Šapić podneo ostavku na mesto gradonačelnika Beograda

Vesti 29. sep 202310:06 > 10:21 185 komentara
ALEKSANDAR ŠAPIĆ
Tanjug/Jadranka Ilić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić saopštio je da formalno podnosi ostavku na tu funkciju, ali da nastavlja posvećeno i predano da vodi Beograd do dana izbora i konačne provere poverenja građana, saopšteno je iz Gradske uprave.

Upravo sam podneo formalnu ostavku na mesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. decembra održali i na nivou Beograda, rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

„I nakon ovog čina, nastaviću jednako predano i posvećeno da obavljam posao gradonačelnika, da bi se neometano obezbedilo sprovođenje i realizacija kako svih revolucionarnih socijalnih mera, tako i projekata koje smo realizovali, započeli ili najavili, a koji su obeležili period od kada sam došao na ovo mesto“, poručio je Šapić.

Dodao je i da kad kad Vlada Srbije uvede privremeni organ i kada se konačno steknu svi pravno-formalni uslovi za raspisivanje izbora 17. decembra, očekuje da kao predsednik tog tela nastavi da vodi Beograd do, kako je rekao, dana izbora i konačne provere poverenja za sve što je njegova administracija uradila i što tek planira da uradi.

Šapić je još juče izjavio da će izbori u prestonici vrlo verovatno biti 17. decembra.

Podsetimo, predsednici opština širom Srbije iz redova Srpske napredne stranke od juče podnose ostavke na fuknkcije, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sredu uveče na RTS-u najavio da bi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori mogli da budu održani 17. decembra.

Premijerka Ana Brnabić je na jučerašnjoj sednici Vlade, prema saznanjima N1, tražila od ministara i državnih sekretara da sve uredbe i propisi koje su u proceduri budu usvojeni do polovine oktobra, zato što će parlamentarni izbori biti održani 17. decembra.

POVEZANI VIDEO: