Strani izaslanici na sastanku sa Vučićem, on poručuje – nema priznanja Kosova

Vesti 09. sep 202218:20 > 19:08 93 komentara
TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Nikakavog priznanja Kosova neće biti, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na instagram nalogu, dok traje njegov sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom i izlasanicima Francuske i Nemačke, Emanuelom Boneom i Jensom Pletnerom.

Pročitajte još:

Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Nemačke i Francuske Jensom Pletnerom i Emanuelom Bonom, objavio je Vučić.

Uvek spreman na kompromisna rešenja, u skladu sa Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 SB UN. Nema predaje! Živela Srbija, poručio je Vučić.

Lajčak i savetnici predsednika Nemačke Olafa Šolca i Francuske Emanuela Makrona razgovarali su tokom prepodneva sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem kako dalje u dijalogu, ali nisu iznosili detalje razgovora.

„Razgovarali smo o dijalogu i o tome kako da pomerimo proces. To je bila iscrpna i važna diskusija i verujem da razumete da ne možemo da iznosimo detalje, jer ćemo danas iste razgovore imati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem“, rekao je Lajčak tokom prepodneva.