Tegla sa zemljom, pištolj, Mikado, vaze: Vučić dobio poklone vredne 3,7 miliona

Vesti 29. maj 202308:28 51 komentara
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Agencija za sprečavanje korupcije objavila je listu poklona koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio tokom 2022. godine. Kako se navodi na sajtu, procenjena vrednost svih poklona je 3.761.500 dinara.

Među vrednijim poklonima koji su procenjeni da vrede oko 250.000 dinara su staklena vaza koju je dobio tokom radne posete Turskoj, porcelanska vaza sa ukrasima od zlata, figura velikog orla na grani, ručno rađena vaza od srebra.

Uramljenа slikа Isusa Hrista koju je dobio od ruskog političara Leonida Sluckog vredi 150.000 dinara, a jedna kristalna vaza koja je poklonjena predsedniku vredi 170.000 dinara.

Lutka u tradicionalnoj nošnji Japana koju je dobio na otvaranju fabrike „Toyo Tires“ u Inđiji procenjena je na oko 100.000 dinara, koliko vredi i jedna porcelanska vaza koju jе darovana Vučiću.

Veći deo poklona, kako se navodi na sajtu Agencije, vredi manje od 60.000 dinara, a među njima su i tegla sa zemljom i malom lopatom sa ceremonije polaganja kamena temeljca za Nestle fabriku u drvenoj kutiji, društvena igra Mikado, tradicionalna libijska kapa, gusle, bojna sekira.

Na listi su i bista Živojina Mišića, drveni šahovski set, pištolj Zafar-K, model adidas kopačke od betona, brojne ikone, umetničke slike, poštanske marke, šolje, makete…

Svi pokloni, kako se ističe, ostaju u javnoj svojini.

Ceo spisak poklona pogledajte na linku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare