Vučić: Generalštab izneo ubedljivu argumentaciju, odluka o vojnom roku posle 1. maja

Vesti 30. jan 202412:08 0 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su mu predstavnici Generalštaba Vojske Srbije i Ministarstva odbrane izneli "uverljivu i ubedljivu argumentaciju" o tome da je potrebno da se vrati obaveza služenja vojnog roka i da im je naložio da mu do 1. maja dostave sve predloge o tome.

„Videćemo da li će to (vojni rok) biti u trajanju od 90 ili 100 dana, ili možda 110 dana. Kao i kada će to biti, kako ćemo ispuniti finansijske i logističke pretpostavke, ali ćemo razgovarati“, rekao je Vučić novinarima posle obilaska naoružanja i vojne opreme u kasarni Topčider.

On je kazao da do 1. maja očekuje da mu predstavnici vojske dostave sve predloge po pitanju vojnog roka i da će nakon toga, u saradnji sa vojnim kabinetom i Vladom Srbije, odlučiti o tome i taj predlog proslediti parlamentu.

„Biće nekih doktrinarnih promena u narednom periodu“, rekao je Vučić.

Naveo je da je na sastaku, na kome su državnom vrhu predstavljeni rezultati Vojske Srbije za 2023. godinu, zaključeno da je vojska ne samo održala već i unapredila svoje operativne sposobnosti u prethodnih godinu dana.

„Unapredili smo sposobnosti značajno, ali smo to skupo platili u finansijama. Ove godine i sledeće, platićemo još mnogo skuplje“, rekao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!