Aleksandra Jerkov, Di Kaprio, Bezos i drugi pisali Bajdenu

Vesti 29. jan 202115:53 7 komentara
Aleksandra Jerkov
N1

Članica Izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije Aleksandra Jerkov potpisala je, zajedno sa 152 svetska lidera, vodeće kompanije i najznačajnije organizacije sveta, pismo upućeno predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu kojim ga pozivaju da preduzme odlučne korake u borbi protiv klimatskih promena.

Američki predsednik se poziva da bez kompromisa počne sprovođenje agende za zaštitu životne sredine, a potpisnici pisma se obavezuju da će ga u tome podržati.

Među potpisnicima pisma, koje je objavljeno u Njujork tajms magazinu, nalaze se i predsednici, vlasnici i direktori najvećih svetskih kompanija, poput osnivača Amazona Džefa Bezosa, izvršnog direktora kompanije IKEA Jaspera Brodina, izvršnog predsednika kompanije Ford Motors Bila Forda, potpredsednice kompanije Epl, kao i mnogi drugi.

Osim njih, inicijativu su potpisali i istaknuti svetski političari i sadašnji ili bivši zvaničnici, među njima i savetnik Baraka Obame, šef kabineta Bila Klintona i šef kampanje Hilari Klinton Džon Podesta, bivši ministar inostranih poslova Velike Britanije Dejvid Miliband, kao i nekoliko evropskih poslanika.

Potpisnici pisma su i slavne ličnosti poput glumaca Leonarda Dikaprija, Natali Portman i Džejn Fonde, navodi se u saopštenju Akademije za razvoj demokratije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare