Aleksandru Jovičiću određen pritvor do 30 dana

Vesti 05. jun 202109:35 > 11:34 58 komentara
Printscreen/ YouTube/ TV Happy

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsedniku gradske opštine Palilula Aleksandru Jovičiću, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem, saopšteno je danas.

Navodi se da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda doneo rešenje o određivanju pritvora zbog postojanja „osobitih okolnosti“ koje ukazuju da će Jovičić ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično delo.

Pritvor je određen i D.V. zbog sumnje da je izvršio ista krivična dela dok je prema osumnjičenima G.P., M.M., D.L., Z.P. i DJ.R. određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa odredjenim licima.

Protiv rešenja o pritvoru osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu.

Jovičić, koji je i visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora, za te objekte, protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D.V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u opštini Palilula.

Uhapšeni su i građevinski inspektori M.M. (63), Z.R. (68), Dj.R. (62), Z.P. (62), G.P. (52) i D.L. (55) zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i zbog falsifikovanja službene isprave.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare