Aleksić: Ako verujete Zorić za Andreja Vučića, onda joj verujete i za Gašića

Vesti 23. jul 202214:22 komentara
Miroslav Aleksić
N1/arhiva

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je nadležne organe da u najskorijem roku ispitaju navode novinarke Jelene Zorić o kontaktima direktora BIA Bratislava Gašića i vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije, optuženog za proizvodnju marihuane.

Pročitajte još:

„Ako je tvrdnja Jelene Zorić da brata predsednika Srbije Andreja Vučića ‘nema u Jovanjici’ istinita, onda je istinita i njena tvrdnja o kontaktima Gašića i Koluvije, i obrnuto – ako laže o Andreju Vučiću, onda laže i o Gašiću“, rekao je Aleksić.

On je dodao da „danima traje histerija u režimskim glasilima“, koji izjavu Jelene Zorić da „Andreja Vučića nema u ‘Jovanjici'“ navode kao krunski dokaz u postupku.

„Zanimljivo je, takođe, da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvaljuje Jeleni Zorić zbog izjave o njegovom bratu Andreju, a da istovremeno nije tražio od nadležnih institucija da ispitaju njenu tvrdnju da je Gašić bio u kontaktu sa Koluvijom, kao i tvrdnju te novinarke da je iz BIA potekla informacija o umešanosti Andreja Vučića u ‘Jovanjicu'“, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je u vezi sa ulogom Andreja Vučića u slučaju „Jovanjica“ poznata činjenica, koja piše i u optužnici, da jedan od Koluvijinih telefona, marke „blekberi“, nije mogao da bude veštačen jer ga je Koluvija svesno blokirao.

„Andrej Vučić je pred sudom, u postupku koji se vodio po tužbi koju je podneo protiv mene, rekao da njegove telefone niko nikada nije tražio za veštačenje, kao ni telefone njegovih pratilaca“, dodao je Aleksić.

„U svakom slučaju, bilo da je Koluvija sarađivao sa BIA, VOA, MUP-om i obavljao telefonske razgovore sa Gašićem, bivšim šefom beogradskog centra BIA Mirkom Škerom iil Andrejom Vučićem, svi su oni deo režima Aleksandra Vučića, koji o svemu lično odlučuje i koji je najodgovorniji za sve što se dešava u državi, pa i za ‘Jovanjicu'“, istakao je Aleksić.