Aleksić: Država će morati da otkupi zemljište od Al Dahre zbog autoputa

Vesti 12. jul 202112:17 6 komentara
Miroslav Aleksić
N1/arhiva

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će država morati da otkupi deo zemljišta PKB-a od kompanije "Al Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "po deset puta većoj ceni od one za koju je to zemljište prodala Arapima", jer će tu biti izgradjen deo auto-puta Beograd-Zrenjanin.

Pročitajte još:

„Kao da neko namerno uništava državu i o tome se ne sme ćutati. Prodaja PKB-a ‘Al Dahri’ 2018. godine je možda najbolji primer štetočinske politike režima. Prodali su PKB, koji je imao 17.000 hektara, maltene u centru Beograda, za 105 miliona evra, dok je sa druge strane državni Telekom novcem gradjana za 500 miliona evra kupio nekoliko kablovskih operatera, medju njima ‘Kopernikus'“, rekao je Aleksić u emisiji „Crno-beli svet“, koja se emituje na Internetu.

„Država prodaje 17.000 hektara i sve što je bilo u PKB-u – opremu, stoku, imanja, znanja – a onda kupuje kablovskog operatera. To je skandal nad skandalima“, dodao je on.

Aleksić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „više šef mafije nego predsednik države“, koja se ne obračunava sa korupcijom i kriminalom, već ga podstiče i upravlja njime.

„U državi Srbiji ništa ne može da se dogodi bez Vučićevog znanja i on se pita o svemu. Razorio je institucije, uništio pravosuđe i policiju da ne bi mogao da odgovara za zloupotrebe. Vučić je morao da stvori preduslove da bi mogao da se ponaša kao mafijaš“, dodao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluviju brani poslanik i advokat Vladimir Đukanović, visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), koji se javno hvali da je blizak Vučićev prijatelj, i dodao da se sva njihova saopštenja prenose na sajtu SNS-a.

„To znači da cela stranka na čelu sa Vučićem uzima Koluviju i njegove saradnike u svoju odbranu“, dodao je on.

Aleksić je rekao da se u krivičnom postupku došlo do nivoa bezbednosnih službi.

„Sada bi trebalo da vidimo ko su politički nalogodavci koji su rekli ovima iz službi bezbednosti da idu to da rade, da čuvaju imanje (Jovanjicu), transportuju, stavljaju tablice UKP-a i obezbedjuju policijske legitimacije“, naveo je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare