Aleksić i Ćuta u Zvečanu, pojedini građani negodovali VIDEO

Vesti 20. jun 202313:10 236 komentara
Kossev/printscreen

Predstavnici opozicije Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta danas su u Zvečanu gde su, kako kažu, došli da pruže podršku kosovskim Srbima i istakli da je poslednji momenat da se problem na severu Kosova reši. Dok su se obraćali, čuli su se povici negodovanja nekolicine okupljenih.

Oni su boravili ovog popodneva ispred blokirane zgrade opštine u Zvečanu. Kako su izjavili, došli su tu da građanima koji već četvrtu nedelju protestuju – pruže podršku. Sa njima je bio i predsednik Pokrajnskog odbora Narodne stranke Žarko Ristić.

Nakon što su manjem broju medija dali kratke izjave, 4-5 građana je burno reagovalo, dok su ostali okupljeni mirno posmatrali, prenosi KosSSev.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da su u Zvečan putnićkim automoblima prošli posle dužeg matretiranja i torture, traženja dokumenata i da su im tražili svaku sitnicu da ih onemoguće da uđu.

Kamioni, kako je naveo, i dalje stoje parkirani, i taj problem mora da se reši jer roba mora da dolazi na Kosovo.

„Pozivam međunarodnu zajednicu da urazumi Kurtija, zar je moguće da se ovo dešava, gde nas gura, u novo nasilje, nove sukobe, probleme. Ovo je poslednji momenat da se svi trgnu i urazume, da život poćne da funkcioniše normalno. Nema više pretnji, puškaranja nestabilnosti. Sa tim mora da se stane“, istakao je Aleksić i dodao da vlast u Srbiji mora da brine o ljudima na severu Kosova.

Jovanović iz Ekološkog ustanka rekao je da je došao u svoju zemlju, da podrži ljude na čiju se decu puca godinama unazad.

Građani na severu Kosova kako je naveo, 10 godina trpe ono sto se dešava u Srbiji a to je „brutalno gaženje svih mogućih zakona“,

Kako kaŽe, ne postoji velika razlika između onoga što se dezava ovde i pritisak na narod u Gornjim Nedeljicama.

„Kosovo nam se dešava svuda po Srbiji, zbog mutnih kompanija koje je ova vlast dovela ovde i napravila dilove iza leđa naroda“, rekao je Ćuta.

On je pozvao da „ne krivimo jedni druge“.

„Moramo ovo zajedno da rešavamo i na Kosovu i u Srbiji“, ističe on.

Danijela Nestorović takođe iz Ekološkog ustanka rekla je da ne može da veruje koliko nasilja i agresije ima.

„Mi smo isti narod, volela bih da čujem šta ti ljudi imaju protiv drugih političkih opcija“, kazala je ona, a dok je govorila čuli su se povici ua.

Pogledajte reakcije nakon njihovog obraćanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare