Aleksić: Jovanjica okidač za sukob u SNS, pokušavaju da nas uvuku u njihov sukob

Vesti 26. mar 202119:04 > 19:05 15 komentara

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je u Danu uživo da je afera "Jovanjica" bila okidač za otvoreni sukob u Srpskoj naprednoj stranci, kao i da sada vlast želi da uvuče opoziciju u sukob između dve njene frakcije. On je istakao da je usvojena rezolucija u Evropskom parlamentu "pobeda za sve građane Srbije" i dokaz da je "svima u Evropi jasno šta radi režim Aleksandra Vučića". "Neke strukture režima nas iz opozicije žele da posmatraju kao korisne idiote i hoće da nas uvuku u obračune tako što pokušavaju da nam dostave informacije preko kojih napadaju drugu stranu", tvrdi Aleksić, koji kaže da je sa tajnog mejla dobio navodnu prepisku Nebojše Stefanovića i Zagorke Dolovac, za koju veruje da je lažna.

„Jeste bilo čudno da apelacija potvrdi za deset dana optužnicu za ‘Jovanjicu 2’, s obzirom na sve pokušaje i pritiske režima, kao i advokate okrivljenih da se to prolongira. Pretpostavljam da je razlog za takvo brzo usvajanje optužnice izveštaj koji se usvojio u Evropskom parlamentu. I ministar Nikola Selaković je potvrdio da je njihova namera bila da izlobiraju, da preko evroparlamentaraca izbace ‘Jovanjicu’ iz tog izveštaja, ali to se nije dogodilo“, izjavio je Aleksić.

Povezane vesti

On je dodao da je to što je usvojen izveštaj u ovoj formi „jako dobro za Srbiju“, kao i da je „skoro svima u Evropi jasno šta radi režim Aleksandra Vučića“.

„On jedno govori njima, a pravi Vučić je na Pinku, u Informeru, Srpskom telegrafui na Hepiju. I danas oni više nikoga ne mogu da prevare, nikoga ne mogu da slažu, ali je jako važno za građane Srbije da kada se svi udružimo, mi možemo da se izborimo sa njima. Pobeda je što su se ključne afere u Srbiji našle u izveštaju koji su usvojili evroparlamentarci“, naveo je Aleksić.

Podseća na brojne afere koje su se dogodile od kada je SNS preuzeo vlast i ukazuje da su u nekima od njih pojedini ljudi izgubili živote dok su drugi na različite načine imali uloge u njima…

„Neko se bavio proizvodnjom narkotika, neko je kroz  koruptivne metode izvlačio novac iz Krušika i iz Telekoma. Vidite sada najnoviji slučaj sa smrću Vladimira Cvijana, gde vlast ne daje neke odgovore šta se zapravo tu dogodilo. Oni su ogrezli u kriminalu i korupciji“, naveo je Aleksić.

„Dobro je što se to nalazi u izveštaju EU, ali ćemo morati da se izborimo i sačuvamo ono što je ostalo od institucija pravosuđa i policije, i sve te afere ugledaju svetlost dana“, napominje potpredsednik Narodne stranke i dodaje da se „režim urušava sam od sebe“.

Navodi da je razlog iznošenja različitih fotografija u javnost prethodnom periodu želja da se afera ‘Jovanjica’ ne zaboravi. Ukazuje i na sukobe u Srpskoj naprednoj stranci.

„Sukob u vladajućoj partiji traje već dosta dugo. Krenuo je ranije sa nekim slučajevima i aferama, ali mislim da je okidač za otvoreni sukob bila Jovanjica, zato što su tu krenuli jedni druge da brane onog momenta kada nisu uspeli da zataškaju tu aferu. Prvo da se pojavi u medijima, pa da budu pohapšeni, i na kraju da budu dovođeni u vezu državni funkcioneri sa  proizvodnjom marihuane na farmi Jovanjica“, rekao je Aleksić.

U toku je ozbiljan rat između moćnika u vrhu SNS-a i vlasti, a neke strukture režima nas iz opozicije žele da posmatraju kao korisne idiote i hoće da nas uvuku u obračune tako što pokušavaju da nam dostave informacije preko kojih napadaju drugu stranu, tvrdi Aleksić.

On je naveo da je sa tajnog mejla dobio navodno prepisku preko preko aplikacije za mobilne telefone. „Preko advokata Borivoja Borovića dobio sam sa nepoznatog mejla navodnu prepisku Stefanovića i Zagorke Dolovac. Tražim i da se utvrdi ko je poslao mejl sa navodnom prepiskom. Mi pretpostavljamo da je prepiska lažna, i to na osnovu datuma i događaja koje smo upoređivali“.

„Tražim odgovor od nadležnih institucija da se utvrdi ko je meni, odnosno mom advokatu Boroviću poslao ovaj dokument i ovaj transkript razgovora, kao i da se utvrdi njegova verodostojnost“, istakao je Aleksić i dodao: „Možda se ovakva prepiska i dogodila, ali nemojte to nama da dajete. Riba smrdi od glave, a glava sada opoziciji dostavlja materijale kako bismo mi napadali marionete iz repa. Za sve se pita Vučić i njegove marionete su i Stefanović i Dolovac, pa neka razračunaju među sobom“, rekao je Aleksić.

Ponovio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „onaj koji se u Srbiji za sve pita“, kao i da su „svi ostali njegove marionete“.

„On upravlja njima, on je njih stvorio, pa neka se razračunava sa njima. Nemoj da uvlače nas, i da nam daje njihov prljav veš. Zato tražim od nadležnih da se sve ovo istraži“, ponovio je Aleksić.

Rekao je i da se sada „čeka na optužnicu ‘Jovanjica 3’, kao bi se „otkrili nalogodavci ove afere. „Njome će morati da budu obuhvaćeni politički nalogodavci jer je neko morao da bude organizator svega ovoga“, zaključio je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare