Aleksić: Potvrđivanje optužnice veliki korak ka otkrivanju istine o Jovanjici

Vesti 20. jan 202116:32 21 komentara
Miroslav Aleksić
N1

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je potvrđivanje optužnice u predmetu "Jovanjica 2", koju je potvrdio Specijalni sud, veliki korak ka otkrivanju pune istine o proizvodnji tona marihuane, koja se godinama odvijala nadomak Beograda, saopšteno je iz Narodne stranke.

„Pripadnici BIA, Vojnoobaveštajne agencije i MUP, koji su optuženi u ovom predmetu, moraće da kažu po čijem nalogu su kao pripadnici državnih službi bili članovi organizovane kriminalne grupe Predraga Koluvije i predstavljali njegov prsten zaštite u najvećem procesu proizvodnje marihuane u Evropi, za šta ih tereti optužnica“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da se „polako ruše laži predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog poverenika za kontakte sa kriminalcima Vladimira Đukanovića“, koga je zadužio da zastupa Koluviju i druge u ovom predmetu, zbog čega su, kako je naveo, prethodnih nedelja „pokazivali posebnu nervozu“.

„Verujem da ćemo u narednom periodu doći do pune istine o tome ko je iz vrha režima učestvovao u tom kriminalnom poduhvatu i pružao podršku optuženom Koluviji“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je „tokom postupka u predmetu ‘Jovanjica’ potvrđeno da je tačno sve što je govorio o tom slučaju, a da su njegovi navodi potvrđeni i poslednjom optužnicom u predmetu ‘Jovanjica 2′“.

Aleksić je istakao da će sledeći korak biti „odgovornost onih koji su iz Srpske napredne stranke godinama unazad drugovali sa Koluvijom, vodili ga po sajmovima, šetali po stranačkim kancelarijama širom Srbije, posećivali njegovo imanje i predstavljali ga kao uspešnog privrednika“, dok je on „proizvodio drogu koja je prodavana deci u Srbiji“.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 12. januara 2021. godine, donelo je „rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Predraga Koluvije i drugih, zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi stava 2 KZ i dr.“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare