Aleksić: Referendum pokraden, Vučić izgubio podršku svoje biračke mašinerije

Vesti 18. jan 202221:00 > 21:05 40 komentara
N1

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je u emisiji "Iza vesti" da referendum o ustavnim promenama u delu pravosuđa nije bio "promašen penal" za opoziciju. "Mi smo zadržali mogućnost da posle 3. aprila tražimo poništavanje pokradenog referenduma Aleksandra Vučića. Narodna stranka je donela jasan stav, rekli smo da smo protiv, ali smo svim članovima rekli da svako po svojoj savesti glasa. Ono što je pokazao je da je Aleksandar Vučić izgubio podršku svoje biračke mašinerije, nisu mogli da izvedu svoje ljude na glasanje", rekao je.

Kaže da bi isto bilo da su na referendum izašli svi.

„Većina bi bila za ‘da’, nije RIK proglasio rezultate nego Aleksandar Vučić, tek u 22 sata. U velikim gradovima svuda je pobedilo ‘ne’, opozicija nije imala snage da sada da pun maksimum za referendum, on to zna, zašto je to raspisao, to je njegova igra. Nije raspisao referendum da bi pomogao Srbiji, nego da bi nas još jednom prevario, da posvađa opoziciju, to je nelegitiman proces i to je suština. Znao je da nemamo snage da pokrijemo biračka mesta dva puta za dva meseca. Fokus mora da nam bude na 3. aprilu, to je dan kada će se rešavati pitanje Rio Tinta u Srbiji, pitanje pravosuđa…Pravosuđe je bilo loše i pre ovog referenduma“, ocenjuje potpredsednik Narodne stranke.

Aleksić se osvrnuo i da navodni poziv predsednika Srbije prvom čoveku Ljubljane Zoranu Jankoviću da bude kandidat za Beograd rekavši da je Vučić „neverovatan manipulator“.

Povezane vesti:

„Igra se sa Srbijom, smeje se građanima u lice, kakvu poruku šalje poziv Jankoviću? Dovodite čoveka iz Slovenije, ja o tom čoveku ne znam puno, ali je loše da Beograd vodi neko ko ne živi u Beogradu, ne verujem da će on to uraditi, još jedna u nizu igara, da se zanimamo. Janković je rekao da Srbija ima ne znam kakav privredni rast, on iz Slovenije zna“, rekao je Aleksić i dodao da je blizu dogovor opozicije za gradonačelnika Beograda.

„Dozvolite da opozicija ima pravo na taktiku, da igramo mudro, ovo je ozbiljna partija šaha, građani će imati dovoljno vremena da ocene našeg kandidata“, kazao je.

Aleksić je potvrdio da je jedan od kandidata opozicije za predsedničke izbore čiji se rejting meri.

„Ja sam deset godina borim protiv ovog režima, uložili smo mnogo, i žrtvovali. Nije suština ko je personalno rešenje, mi finalizujemo te dogovore, ja jesam od tih ljudi, koji je rekao bez kalkulacija ‘da, nemam strah, govorio sam o njima sve što loše rade. Mere se i nestranačke ličnosti, jasno mi je da javnost želi da vidi kandidata. Razgovaraćemo sa svima i pokušati da dobijemo što širu podršku,. Može se dogoditi da bude i nestranački kandidat, smeta mi to kao da nekoga treba da molite da bude kandidat, a bavi se politikom. Verujem da taj kandidat može da uđe u drugi krug, a tamo može da pobedi Vučića – znam kako žive seljaci, profesori i kako razmišljaju, znam mnogo ljudi koji više nikada neće glasati za SNS. Ukoliko građani budu imali jasnu alternativu sve je moguće“, zaključio je Miroslav Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare