Aleksić: Srpska lista drži Srbe na Kosovu kao taoce i ucenjuje ih

Vesti 13. jun 202209:52 > 09:55 3 komentara
narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je u Gračanici da Srpska lista na Kosovu kao produžena ruka vlasti u Beogradu drži Srbe kao taoce i da ih reketira, ucenjuje i preti im.

Aleksić je ocenio i da se Srpska lista ponaša kao vlasnik celog našeg naroda na Kosovu, prenela je Narodna stranka.

Rekao je da će „Narodna stranka zaštititi naš narod na Kosovu i Metohiji“ i da će se boriti za rešavanje njegovih problema i u Skupštini Srbije.

Naglasio je da „Srbi moraju imati pravo na izbor i slobodnu reč“.

„Sramno je što su izloženi pritiscima i svojih sunarodnika, kao da nekome nije dovoljno što su Srbi već 20 godina izloženi pritiscima Albanaca“, rekao je Aleksić u razgovoru sa Srbima sa Kosova.

Naveo da je Narodna stranka formirala svoje odbore u Gnjilanu, Kosovskoj Kamenici, Vitini i u Novom Brdu.

„Svi ljudi sa kojima smo razgovarali su naveli da im najveći problem predstavlja Srpska lista, koja im uzima deo plate, a visina socijalne pomoći zavisi od toga koliko su glasova obezbedili za Srpsku listu“, rekao je on.

Aleksić, koji je razgovarao sa Srbima i u Lipljanu i Kosovskom pomoravlju, najavio je da će poslanici Narodne stranke posetiti sva mesta u kojima žive Srbi.

Rekao je i da će zastupati njihove interese u republičkom parlamentu i iznositi sve probleme sa kojima se suočavaju.

„O tim problemima se godinama ćuti zbog straha koji širi Srpska lista“, rekao je Aleksić.

Član Predsedništva Narodne stranke zadužen za Kosovo Žarko Ristić rekao je da će u Kosovskom pomoravlju biti otvorena kancelarija stranke, u kojoj će građani moći da dobiju svu potrebnu pomoć i informacije.

Rekao je da će Narodna stranka u narednom periodu osnovati odbore i u centralnom delu Kosova.

„Građani Srbije na Kosovu i Metohiji za Narodnu stranku imaju isti značaj kao i građani u ostalim delovima Srbije“, naveo je Ristić.

Ristić je dodao da slučaj Ivice Đurđića iz Vitine najbolje pokazuje odnos Srpske liste prema našem narodu.

„Đurđić je otac petoro dece i već nedeljama štrajkuje sa porodicom i blokira opštinu da bi se izborio za elementarna prava koja mu pripadaju, pošto je i njemu i članovima porodice ukinuta socijalna pomoć, samo zato što je odbio da obezbeđuje glasove za Srpsku listu i odbio joj poslušnost“, rekao je on.

Naglasio je da je nedopustiv takav odnos.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare